SUA: Trump ar trebui să semneze luni o nouă versiune a decretului său privind imigrația (media)

SUA: Trump ar trebui să semneze luni o nouă versiune a decretului său privind imigrația (media)

Președintele american, Donald Trump, ar trebui să semneze luni o nouă versiune a decretului său privind imigrația, suspendat de justiție după ce a suscitat o enormă controversă și a provocat haos în aeroporturi, potrivit unei publicații americane, preluate de AFP.

Președintele va semna noul decret la Departamentul de Securitate Internă, conform Politico, care citează înalți responsabili guvernamentali.

Nu a fost posibil să se afle ce schimbări a prevăzut Donald Trump să introducă în noul text, potrivit acestei publicații specializate în informații politice.

Decretul din 27 ianuarie interzicea intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șapte țări cu majoritate musulmană timp de 90 de zile, a tuturor refugiaților timp de 120 de zile și a refugiaților sirieni de o manieră permanentă.

Suscitând indignare în întreaga lume și un val de proteste în SUA, decretul a provocat haos în aeroporturi, notează AFP.

Donald Trump a suferit două eșecuri în justiție în ce privește decretul din 27 ianuarie: pe 3 februarie, un judecător din Seattle a blocat aplicarea acestuia, iar pe 9 februarie, curtea de apel din San Francisco a menținut această suspendare.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 „Aș putea să-i trimit lui Putin o scrisoare prin care să-i promit niște poze nud dacă s-ar retrage din Ucraina. Dacă ar opri războiul, aș face asta”

4 Foarte interesante amănunte...

5 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut