SUA: Trump l-a numit ministru al sănătății pe un fost șef al unui gigant farmaceutic

SUA: Trump l-a numit ministru al sănătății pe un fost șef al unui gigant farmaceutic

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a numit luni un fost șef al gigantului farmaceutic american Eli Lilly, Alex Azar, la conducerea Ministerului Sănătății, informează AFP.

"Mă bucur să anunț că îl numesc pe Alex Azar viitor secretar al sănătății. El va fi o stea pentru îmbunătățirea îngrijirilor medicale și scăderea prețurilor la medicamente!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Alex Azar a fost președinte al Lilly USA, cea mai mare filială a grupului american Eli Lilly, din 2012 până în ianuarie 2017. El s-a alăturat grupului farmaceutic în 2007, după ce a fost numărul doi al Departamentului Sănătății timp de doi ani sub președinția lui George W. Bush.

Donald Trump, în timpul campaniei, dar și de la alegerea sa, a atacat adesea sectorul farmaceutic din cauza prețului medicamentelor, plângându-se că sunt mai scumpe în Statele Unite decât în alte țări ale lumii.

În ianuarie, el a declarat că sectorul acționează cu impunitate totală și are "o mulțime de lobbyiști, multă putere".

Departamentul Sănătății este fără șef de când Tom Price a demisionat pe 29 septembrie, forțat să plece după dezvăluiri despre numărul avioanelor private închiriate pentru deplasările sale ministeriale.

Alex Azar va trebui confirmat printr-un vot al Senatului, la fel ca toți membrii guvernului SUA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

4 Așa o fi?

5 Poza asta spune tot...