SUA: Trump spune că ''majoritatea înfuriată'' îl va susţine în timpul anchetei pentru destituire din Congres

SUA: Trump spune că ''majoritatea înfuriată'' îl va susţine în timpul anchetei pentru destituire din Congres

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că "o majoritate înfuriată" de votanţi americani îl va susţine în timpul anchetei pentru destituire declanşată de democraţi în Congresul SUA, relatează Reuters.

Într-o arenă plină ochi din Tupelo, Mississippi, Trump şi-a exprimat pe larg nemulţumirile, după ce Camera Reprezentanţilor a votat oficial stabilirea regulilor pentru anchetarea lui Trump pentru că ar fi încercat să determine Ucraina să-l investigheze pe rivalul său democrat Joe Biden.

"Poporul american s-a săturat de minciunile, farsele şi extremismul democraţilor", a spus Trump. Democraţii "au creat o majoritate înfuriată care va vota pentru înlăturarea din funcţie a multor democraţi care nu fac nimic în 2020", a adăugat el.

Un sondaj Washington Post-ABC News publicat vineri arată că americanii sunt foarte divizaţi în privinţa procedurii de destituire, 49% fiind de părere că Trump ar trebui pus sub acuzare şi destituit, în timp ce 47% au o părere contrară.

Donald Trump şi-a exprimat de asemenea încrederea că va reuşi să învingă orice democrat care va ajunge să i se opună în alegerile din 2020.

El l-a ridiculizat pe Beto O'Rourke la doar câteva ore după ce democratul a anunţat că se retrage din cursa pentru învestitura democrată. "Beto, acel ticălos sărman, un tip patetic", a spus Trump.

El a spus de mai multe ori că Biden are deficienţe mintale şi a afirmat despre el că "se prăbuşeşte ca o stâncă".

Trump s-a întors de mai multe la scandalul ucrainean care a declanşat ancheta pentru destituirea sa. De asemenea, el a apărat convorbirea telefonică pe care a avut-o pe 25 iulie cu Volodimir Zelenski.

"Sunt o persoană cinstită oricum, dar credeţi că atunci când vorbesc la telefon cu preşedintele nou ales al unei ţări voi spune ceva nepotrivit când ştiu că atât de mulţi oameni ascultă pe fir?", a întrebat Trump.

Trump le-a cerut republicanilor să se unească în jurul său. "Să nu vă îndoiţi de asta, ei urmăresc Partidul Republican şi pe mine pentru că lupt pentru voi", a spus Trump.

Preşedintele SUA s-a deplasat la Tupelo pentru a face campanie pentru candidatul republican la postul de guvernator, Tate Reeves, care este angrenat într-o cursă strânsă împotriva democratului Jim Hood, pe care Trump l-a criticat dur.

"Tot ce ştiu este că s-a luptat din greu pentru alegerea 'coruptei' Hillary Clinton şi a lui Barack Hussein Obama", a spus Trump, accentuând asupra numelui mijlociu al fostului preşedinte. "Nu este genul de om de care avem nevoie aici, nu aici în Mississippi", a mai spus el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”