SUA: Un fost consilier al lui Trump, condamnat în procesul privind Rusia, candidează pentru Congres

SUA: Un fost consilier al lui Trump, condamnat în procesul privind Rusia, candidează pentru Congres

George Papadopoulos, fost consilier al lui Donald Trump condamnat în procesul privind Rusia, a anunţat luni că se va prezenta sub stindardul republican pentru un loc de membru al Congresului lăsat vacant de o democrată, împinsă la demisie după publicarea unor fotografii intime, relatează AFP.

Consilier diplomatic al candidatului republican la alegerile prezidenţiale din 2016, George Papadopoulos a fost condamnat la două săptămâni de închisoare pentru că a minţit FBI în legătură cu contactele cu cetăţeni ruşi în timpul campaniei.

El a ispăşit 12 zile de închisoare în 2018.

Astăzi în vârstă de 32 de ani, în continuare în termeni buni cu preşedintele, el a confirmat la postul de televiziune conservator Fox News că este candidat pentru un mandat în Camera Reprezentanţilor într-o circumscripţie din California.

"Sunt acolo pentru a promova programul 'America mai întâi'" apărat de Donald Trump, a declarat el.

"Suntem angajaţi într-o luptă pentru viitorul acestei ţări. Nu e loc de compromis", a scris el pe Twitter.

George Papadopoulos se prezintă pentru un mandat recent abandonat de Katie Hill, o democrată de 32 de ani care a anunţat la sfârşitul lunii octombrie că demisionează după ce a fost acuzată că a avut o legătură cu unul dintre asistenţii săi parlamentari, încălcând reguli adoptate de Congres în urma mişcării #MeToo.

Bisexuală asumată şi figură a tinerei gărzi democrate, ea a negat această aventură, dar a demisionat din cauza unor articole în presa ultraconservatoare, care a expus alte aspecte ale vieţii sale sexuale şi care a publicat fotografii cu ea goală.

Democrata a câştigat în noiembrie 2018 această circumscripţie care era controlată de mulţi ani de republicani, în timpul unui val care a permis partidului său să preia majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Locul său este vacant de la începutul lunii noiembrie.

Doisprezece candidaţi democraţi şi republicani sunt în cursă pentru alegerile primare, care ar avea loc în martie 2020. Alegerile parţiale sunt prevăzute în mai.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri