SUA: Un subcontractant din domeniul apărării, acuzat de spionaj pentru China

SUA: Un subcontractant din domeniul apărării, acuzat de spionaj pentru China

Un fost militar american, care lucra pentru Ministerul Apărării și alte instituții din cadrul administrației SUA, a fost arestat joi și inculpat pentru spionaj în favoarea Chinei, relatează AFP.

Sursa foto: Justice Department / Twitter

Potrivit Ministerului Justiției, Kevin Mallory, un rezident din Leesburg, Virginia (est), a vândut documente clasificate ca "secret" unor agenți ai serviciilor de informații chineze în cadrul unor călătorii efectuate la Shanghai în martie și aprilie.

El riscă închisoarea pe viață.

Sursa și conținutul documentelor respective nu au fost dezvăluite, dar ele au fost descrise ca fiind "informații din domeniul apărării" pentru care acesta a primit 25.000 de dolari.

"Obiectivul tău este de a obține informații și sarcina mea este de a le plăti", i-a scris suspectului de spionaj un corespondent chinez la 5 mai într-un mesaj, potrivit acuzării.

Conform AFP, Kevin Mallory, de 60 de ani, vorbește fluent dialectul mandarin al limbii chineze, vorbit în nordul și în sud-estul Chinei, inclusiv în capitala Beijing. Acesta este vorbit și în țări ca Taiwan și Singapore.

Mallory a servit în armata terestră a Statelor Unite, apoi ca agent special pentru serviciul de securitate al Departamentului de Stat, înainte de a fi angajat ca subcontractant de către diferite agenții guvernamentale americane.

Până în 2012, acesta a ocupat funcții ce i-au permis accesul la informații de nivel "Top secret" în China, Taiwan, Irak și la Washington.

Potrivit cotidianului Washington Post, el lucra pentru CIA (Agenția Centrală de Informații a SUA).

Bărbatul a fost inculpat pentru furnizare de informații confidențiale din domeniul apărării unui guvern străin și pentru false declarații făcute agenților poliției federale (FBI).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…