SUA: Vicepreşedintele Mike Pence a anunţat numele astronauţilor aleşi pentru misiunile de întoarcere pe suprafaţa Lunii

SUA: Vicepreşedintele Mike Pence a anunţat numele astronauţilor aleşi pentru misiunile de întoarcere pe suprafaţa Lunii

Vicepreşedintele SUA Mike Pence a anunţat miercuri numele celor 18 astronauţi aleşi pentru o posibilă participare la misiunile planificate ale NASA de întoarcere pe suprafaţa Lunii, în timpul întâlnirii finale privind politica spaţială americană înainte ca el şi preşedintele Donald Trump să-şi părăsească funcţiile luna viitoare, informează Reuters.

La o reuniune a Consiliului Naţional Spaţial la Centrul Spaţial Kennedy al NASA din Florida, Pence a făcut publice numele celor nouă femei şi nouă bărbaţi care ar putea ajunge pe Lună sub auspiciile programului NASA Artemis, destinat să readucă oamenii pe suprafaţa selenară pentru prima dată după anii 1970.

Toţi astronauţii care au ajuns până acum pe Lună au fost bărbaţi. Data ţintă a misiunii este 2024, însă se aşteaptă ca acest termen să fie depăşit.

Astronauţii aleşi "ne vor duce înapoi pe Lună şi dincolo" de ea, a precizat Pence, cu referire la faptul că programul Artemis este considerat o piatră de temelie spre obiectivul mai ambiţios de a trimite astronauţi pe Marte.

Obiectivul din 2024, considerat de unele voci din cadrul agenţiei spaţiale americane şi din industria spaţială americană drept nerealist, este aşteptat să fie amânat după ce preşedintele ales Joe Biden îşi va prelua funcţia pe 20 ianuarie.

Înainte de şedinţa Consiliului Spaţial, Pence a vizitat Patrick Air Force Base pe care a redenumit-o oficial Patrick Space Force Base, după divizia "spaţială" a armatei SUA ("Space Force"), creată sub preşedinţia Trump.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...