SUA: Warren îl acuză pe Bloomberg că încearcă să cumpere alegerile prezidenţiale

SUA: Warren îl acuză pe Bloomberg că încearcă să cumpere alegerile prezidenţiale

Senatoarea progresistă Elizabeth Warren, candidată la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale care vor avea loc anul viitor în Statele Unite, l-a acuzat luni pe Michael Bloomberg că încearcă să cumpere democraţia americană, transmite Reuters.

Miliardarul în vârstă de 77 de ani, fost primar al New Yorkului, s-a lansat la sfârşitul săptămânii trecute în cursa primarelor democrate. Michael Bloomberg şi-a oferit luni pentru 37 de milioane de dolari publicitate la posturile de televiziune în care este lăudată candidatura sa.

Aflat pe locul opt în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni din Statele Unite, cu o avere de 53,4 miliarde de dolari, fondatorul agenţiei de informaţii care îi poartă numele a precizat că îşi va finanţa campania din fondurile proprii şi nu va accepta nicio donaţie.

"Michael Bloomberg a făcut un pariu privind democraţia în 2020. Nu are nevoie de oameni, el are nevoie numai de saci şi saci cu bani. Cred că Michael Bloomberg greşeşte", l-a atacat luni Elizabeth Warren în cursul unui miting în Iowa, statul care, pe 3 februarie, va da lovitura de începere la primarele democrate.

Senatoarea de Massachusetts, favorită în sondaje, propune în programul său mai multe măsuri ce îngrijorează mediile de afaceri, printre care majorarea impozitelor percepute societăţilor şi celor bogaţi, destructurarea giganţilor din domeniul tehnologiilor sau o reglementare întărită în numeroase sectoare.

Ea a acuzat, de asemenea, că interesele financiare vor prima în faţa interesului general.

"Este exact miza din 2020: ce viziune, ce versiune a democraţiei noastre va câştiga", a continuat Elizabeth Warren. "Dacă versiunea lui Michael Bloomberg asupra democraţiei va câştiga, atunci democraţia noastră se va schimba", a mai spus senatoarea democrată.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție