SUA/alegeri: Donald Trump se gândeşte să susţină discursul de acceptare a nominalizării republicane la Casa Albă

SUA/alegeri: Donald Trump se gândeşte să susţină discursul de acceptare a nominalizării republicane la Casa Albă

Preşedintele SUA, Donald Trump, care candidează pentru un nou mandat în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, a anunţat miercuri că ia în calcul să susţină discursul de acceptare a nominalizării republicane la Casa Albă, rupând cu o lungă tradiţie, potrivit Reuters şi AFP.

În SUA, preşedinţii care candidează pentru un al doilea mandat trebuie să separe activităţile lor oficiale, finanţate din fonduri de stat, de activitatea lor de candidat. Pronunţarea discursului de oficializare a candidaturii în alegeri la Casa Albă riscă să bruieze această linie.

Dar miliardarul republican, care foloseşte deja regulat tribuna prezidenţială pentru a-şi ataca rivalul democrat Joe Biden, a prezentat avantajele logistice ale unei astfel de opţiuni.

'Reflectăm la asta. Ne gândim să o facem de la Casa Albă', a declarat Trump într-un interviu acordat canalului de televiziune Fox News. 'Aceasta este cea mai simplă opţiune. Ar fi de departe cea mai ieftină pentru ţară', a explicat el.

'O voi face probabil direct de la Casa Albă', a adăugat preşedintele american, menţionând că ar fi cel mai uşor din punct de vedere al securităţii.

'Dacă din anumite motive cineva are o problemă cu asta, aş putea merge în altă parte', a spus el.

Nu există încă o decizie definitivă în acest sens, a mai spus Donald Trump, indicând că operaţiunea prezintă unele dificultăţi, fără a intra în detalii.

Iniţial, Donald Trump urma să-şi oficializeze candidatura din partea Partidului Republican în cadrul unui mare miting la Charlotte, în Carolina de Sud, la 27 august.

Din cauza pandemiei de COVID-19, el a trebuit să renunţe la acest eveniment marcând începerea oficială a campaniei electorale, precum şi la o tentativă de a muta convenţia republicană în Florida.

Epidemia de coronavirus, care a provocat 156.000 decese în SUA, a bulversat în totalitate campania electorală, făcând imposibil orice miting electoral. Democraţii se pregătesc pentru o convenţie cvasivirtuală din 17 până în 20 august în Milwaukee, Wisconsin.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate