SUA/alegeri: Incertitudini cu privire la organizarea Convenţiei republicane în Florida

SUA/alegeri: Incertitudini cu privire la organizarea Convenţiei republicane în Florida

Un înalt responsabil al administraţiei Trump a declarat - duminică - că în acest stadiu nu se ştie dacă situaţia sanitară va permite desfăşurarea Convenţiei naţionale republicane la sfârşitul lunii viitoare la Jacksonville, în Florida, potrivit Reuters.

Partidul Democrat a optat deja la rândul său pentru o "convenţie virtuală" cu scopul de a-l învesti pe Joe Biden, care va fi candidatul său împotriva lui Donald Trump la alegerile din 3 noiembrie.

Convenţia republicană, care urmează să oficializeze candidatura preşedintelui în exerciţiu, urma să aibă loc iniţial la Charlotte, în Carolina de Nord.

În faţa îngrijorărilor exprimate de guvernatorul democrat al statului, Roy Cooper, faţă de efectele în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, locul reuniunii a fost mutat le Jacksonville şi urmează să aibă loc într-o singură zi, 27 august.

Or, în Florida, la fel ca în alte 38 de state ale ţării, se înregistrează în prezent o recrudescenţă a epidemiei de COVID-19.

În ultimele patru zile, numărul noilor cazuri de contaminare înregistrate în Florida a depăşit în trei rânduri 10.000 zilnic, cu 10.059 de cazuri suplimentare anunţate în această duminică, depăşind bilanţurile încărcate înregistrate într-o ţară europeană în momentele cele mai critice ale pandemiei.

"Cred că este prea devreme pentru a o spune", a răspuns comisarul Agenţiei Federale pentru Medicamente şi Produse Alimentare (FDA), Stephen Hahn, întrebat de CNN despre posibilitatea menţinerii reuniunii la Jacksonville.

"Va trebui să vedem cum evoluează situaţia în Florida şi în alte părţi în ţară", a adăugat el.

Primăria Jacksonville, condusă de republicanul Lenny Curry, a dispus săptămâna trecută portul obligatoriu al măştilor de protecţie în spaţiul public. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...