SUA/alegeri: Organizaţiile pentru drepturile omului, în alertă legată de eventualele obstacole în procesul de votare

SUA/alegeri: Organizaţiile pentru drepturile omului, în alertă legată de eventualele obstacole în procesul de votare

Organizaţiile pentru drepturile omului din SUA au anunţat că sunt în alertă în legătură cu eventualele obstacole în procesul de votare în cadrul alegerilor de la jumătatea mandatului, scrutin ce are loc marţi, în contextul existenţei unor plângeri legate de probleme la sistemul de înregistrare, transmite Reuters.

Dakota de Nord a introdus o cerinţă privind identitatea alegătorilor despre care nativii americani susţin că este discriminatorie, statele Kansas şi Georgia au mutat locaţiile unor secţii de votare, iar amendamentele operate în legea privind înregistrarea alegătorilor în statul Tennessee au dus la dispariţia numelor unor oameni de pe listele electorale.

Scrutinul din 6 noiembrie, văzut şi ca un referendum privitor la activitatea de până acum a preşedintelui Donald Trump, a fost ilustrat atât de republicani, cât şi de democraţi drept unul crucial pentru viitorul ţării.

''Asistăm la o luptă pentru supremaţie pentru sufletul acestei ţări'', a spus Jamal Watkins, reprezentant al Asociaţiei naţionale pentru progresul persoanelor de culoare (NAACP).

Atmosfera politică tensionată a condus la o creştere masivă a interesului oamenilor de a se oferi drept observatori în secţiile de votare.

Asociaţiile NAACP şi Cauza Comună fac parte dintr-o coaliţie de peste 100 de grupuri care au înfiinţat o linie telefonică la nivel naţional unde alegătorii pot raporta nereguli constatate la vot sau pot solicita informaţii.

Democraţii speră să-şi ia marţi o revanşă politică, cel puţin parţială, înainte de 2020, anul viitoarelor alegeri prezidenţiale. În joc sunt 435 de mandate din Camera Reprezentanţilor, o treime din mandatele de senator, precum şi posturile de guvernatori din 36 de state.

Democraţii sunt daţi favoriţi de sondaje în ceea ce priveşte obţinerea majorităţii în Camera Reprezentanţilor, în timp ce republicanii ar urma să-şi păstreze controlul în Senat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina