SUA/alegeri: Un nou sondaj arată că sprijinul pentru Trump a scăzut dramatic

SUA/alegeri: Un nou sondaj arată că sprijinul pentru Trump a scăzut dramatic

Sprijinul pentru candidatul republican la președinția Statelor Unite Donald Trump a scăzut dramatic la 39%, arată un sondaj publicat duminică, informează agenția DPA.

Sondajul Washington Post-ABC News arată un declin dramatic de la 46% luna trecută.

Același sondaj arată că sprijinul pentru adversara sa, Hillary Clinton, candidatul democrat prezumtiv, crește de la 44% luna trecută la 51% în aceasta lună, oferindu-i lui Clinton cel mai mare avans într-un sondaj Washington Post-ABC de la sfârșitul anului trecut, notează DPA.

Trump a reacționat la sondaj pe Twitter, spunând că eșantionul de persoane intervievate a fost "puternic democrat" și calificând sondajul "foarte necinstit".

Aproximativ doi din trei americani afirmă că Trump nu este calificat să conducă națiunea, potrivit sondajului. Majorități similare declară că ideea ca el să fie președinte le provoacă anxietate și comentariile sale despre femei, minorități și musulmani arată o prejudecată nedreaptă.

Dar sondajul arată de asemenea punctele slabe ale lui Clinton, subliniind ceea ce afirmă Washington Post drept "lipsa de popularitate istorică" a candidaților celor două partide majore.

O majoritate mai mică dar semnificativă de persoane chestionate dezaprobă modul în care Clinton a manipulat întrebările cu privire la utilizarea de către ea a unui server de e-mail personal în timp ce era secretar de stat. Jumătate dintre persoanele chestionate au spus că sunt îngrijorate de perspectiva unei președinții Clinton.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.001 persoane între 20 și 23 iunie și are o marjă de eroare de 3,5%, adaugă DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa