SUA/New Jersey: Trenul accidentat a accelerat chiar înainte de a intra în gară (anchetă)

SUA/New Jersey: Trenul accidentat a accelerat chiar înainte de a intra în gară (anchetă)

Trenul de navetiști care a distrus o gară în New Jersey la sfârșitul lunii septembrie, făcând un mort și peste 100 de răniți, a accelerat brusc chiar înainte de a intra în gară, a indicat joi autoritatea americană pentru securitatea transporturilor, citată de AFP.

Accelerarea a intervenit cu mai puțin de un minut de accidentul în gara Hoboken, situată în fața Manhattanului, potrivit National Transportation Safety Board (NTSB).

"Cutia neagră arată că acceleratorul a trecut din poziția neutră în poziția patru în timp ce trenul mergea cu 8 mile pe oră (13 km/h), cu aproximativ 38 de secunde înaintea coliziunii. Viteza trenului a început să crească și a atins un maximum de 21 mile pe oră (33 km/h)", a indicat NTSB într-un comunicat.

Anchetatorii săi, sosiți la Hoboken, în ziua accidentului , 29 septembrie, au petrecut zile în șir pentru a degaja cutiile negre și camera video fixată înaintea trenului. Accesul la ele era periculos din cauza prăbușirii acoperișului de sticlă al gării asupra părții de dinainte a trenului.

NTSB a subliniat joi că datele camerei și ale cutiilor negre au putut fi recuperate, dar nu a avansat nicio ipoteză pentru a explica accelerarea bruscă a trenului care transporta circa 250 de persoane la o oră de vârf.

El a avertizat încă o dată "împotriva oricărei concluzii grăbite" și a indicat că anchetatorii se vor reîntâlni în 11 octombrie la sediul NTSB, la Washington.

Imediat accidentul din 29 septembrie, numeroși martori subliniaseră viteza cu care trenul intrase în gară.

Comunicatul NTSB nu spune nimic despre mecanicul trenului, rănit în accident. Anchetatorii au indicat în urmă cu câteva zile că el colaborează la anchetă.

Accidentul a redeschis dezbaterea asupra problemelor de securitate a trenurilor și a întârzierii investițiilor pentru rețeaua feroviară americană.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

5 Foarte interesante amănunte!