SUA/Trump: Mii de miliarde de dolari vor fi alocate pentru infrastructură

SUA/Trump: Mii de miliarde de dolari vor fi alocate pentru infrastructură

Președintele american, Donald Trump, a promis marți să consacre mii de miliarde dolari investițiilor publice și private pentru a reface nivelul infrastructurilor SUA, transmite AFP.

"Pentru a lansa reconstrucția țării, voi cere Congresului să aprobe o legislație care va declanșa investiții de mii de miliarde de dolari pentru infrastructurile din Statele Unite, finanțate cu ajutorul capitalurilor publice și private, și va crea milioane de locuri de muncă", a declarat el cu ocazia primului discurs ținut în fața Congresului după instalarea la Casa Albă.

"America a cheltuit aproape șase mii de miliarde de dolari în Orientul Mijlociu, în timp ce infrastructurile la noi se degradează. Cu aceste șase mii de miliarde de dolari am fi putut reconstrui țara noastră de două ori, chiar de trei ori dacă am fi avut lideri care să aibă capacitatea de a negocia", a adăugat el, fără să ofere detalii despre modalitățile de realizare a acestui plan de investiții.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”