SUA/Ziua Veteranilor: Ceremonii separate dar simultane pentru Trump şi Biden

SUA/Ziua Veteranilor: Ceremonii separate dar simultane pentru Trump şi Biden

Joe Biden şi Donald Trump, care nu recunoaşte victoria contracandidatului său în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, au asistat miercuri în acelaşi timp la două ceremonii care i-au omagiat pe combatanţi de Ziua Veteranilor, relatează AFP.

Preşedintele ales, democratul Joe Biden, s-a deplasat în statul Philadelphia la un memorial dedicat Războiului din Coreea, în compania soţiei sale Jill Biden. Aproape simultan, preşedintele republican Donald Trump se afla la cimitirul naţional din Arlington, în apropiere de Washington, pentru omagiul tradiţional adus foştilor combatanţi, unde a depus o coroană la mormântul soldatului necunoscut.

Joe Biden a fost declarat sâmbătă învingător în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie pe baza rezultatelor oficiale şi a proiecţiilor media. Însă Donald Trump a refuzat să recunoască această victorie, afirmând că este victima unor fraude, însă fără a avansa probe.

Cei doi preşedinţi nu au vorbit în cadrul celor două ceremonii. Joe Biden a postat ceva mai târziu pe Twitter un mesaj adresat foştilor combatanţi, dând asigurări că odată ce îşi va prelua mandatul va fi "un comandant şef care respectă sacrificiul vostru, care vă înţelege serviciul şi care nu va trăda niciodată valorile pe care le respectaţi atât de curajos".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”