Subiectele și baremul de la Geografie, simulare BAC 2023

Subiectele și baremul de la Geografie, simulare BAC 2023

Simularea la Bacalaureat 2023 continuă astăzi cu proba la alegere a profilului şi a specializării, la una dintre următoarele materii, în funcţie de studiile urmate în liceu: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, Geografie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie, Sociologie şi Filosofie.

Simulare BAC

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a susţin, miercuri, proba la alegere a profilului şi specializării în cadrul simulării examenului de Bacalaureat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Subiectele la Geografie, simulare BAC 2023

image
image
image
image

Sursa: edupedu

Vom reveni cu baremul la Geografie, simulare BAC 2023

Pe 6 aprilie vor fi comunicate rezultatele.

Probele au început la ora 9,00, iar elevii au avut la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea lor. Subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso şi sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute la finalul studiilor.

"Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi", menţionează Ministerul Educaţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante