Suceava: 13 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DICE şi SICE Suceava au efectuat, joi, un număr de 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Suceava şi Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Într-un comunicat remis joi AGERPRES de către Biroul de presă al DIICOT, se arată că în această cauză există suspiciunea rezonabilă că gruparea infracţională specializată în contrabanda cu ţigarete de provenienţă extracomunitară acţiona atât pe teritoriul României, cât şi în spaţiul comunitar şi extracomunitar.

Potrivit sursei citate, acţiunea s-a efectuat în continuarea capturilor realizate pe 24 februarie, când ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale al SICE Suceava au identificat atât pe timpul transportului într-un autovehicul, cât şi, ulterior, într-un depozit, cantitatea totală de 5.624.300 ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Totodată, în urma investigaţiilor efectuate de către procurorii DIICOT împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DICE a fost reliefată existenţa şi funcţionarea componentelor din spaţiul comunitar ale acestei grupări, fiind identificate, de-a lungul timpului, şi alte capturi de ţigarete efectuate de către autorităţile statelor membre (Marea Britanie, Polonia etc).

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SICE Timiş, serviciilor criminalistice Suceava şi Timiş, al luptătorilor din cadrul SAS Suceava şi Timiş, al jandarmilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava şi al inspectorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…