Suceava: Bani şi bunuri de aproximativ un milion de euro ridicate de procurorii DNA în urma percheziţiilor de joi (surse)

Suceava: Bani şi bunuri de aproximativ un milion de euro ridicate de procurorii DNA în urma percheziţiilor de joi (surse)

Procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au ridicat în urma celor 67 de percheziţii efectuate, joi, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ un milion de euro, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, banii şi bunurile respective au fost indisponibilizaţi în cele trei dosare instrumentate de DNA în care sunt investigate infracţiuni de corupţie şi spălare de bani şi de constituire a unui grup infracţional organizat, presupus a fi săvârşite în perioada 2018 - 2020.

De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri considerate a fi importante în derularea cercetărilor.

La finalul percheziţiilor, procurorii au dispus ridicarea pentru a fi duşi la audieri a cel puţin zece funcţionari publici din instituţiile vizate de anchetă.

Ancheta vizează lucrători de la Direcţia Judeţeană Anticorupţie Suceava, ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri şi Înmatriculări Vehicule Suceava, precum şi angajaţi ai filialelor Registrului Auto Român din judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Suceava. Dosarele ar fi fost constituite în urma mai multor sesizări, plângerile fiind conexate, competenţa de lucru rămânând la DNA Suceava.

"În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", se menţiona într-un comunicat al DNA.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog , a subliniat faptul că structurile MAI au participat activ la instrumentarea acestui dosar, depunând toate eforturile pentru identificarea persoanelor vinovate, astfel încât acestea să fie trase la răspundere.

"Poliţiştii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA, pun în executare aproximativ 60 de mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupţie. Printre suspecţi sunt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi înmatriculare a vehiculelor (...) Probele administrate au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 euro pentru un permis", a mai spus Dajbog. AGERPRES / (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat