Suceava: Cinci persoane au ajuns la spital în urma incendiului de la blocul din Gura Humorului (FOTO/VIDEO)

Suceava: Cinci persoane au ajuns la spital în urma incendiului de la blocul din Gura Humorului (FOTO/VIDEO)

Cinci persoane, dintre care un copil în vârstă de 4 ani, au ajuns la spital după un incendiu izbucnit miercuri seara la mansarda unui bloc de locuințe din Gura Humorului, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, Alin Găleată.

Sursa foto: ISU "Bucovina" Suceava / Facebook

Potrivit sursei citate, pompierii militari din Gura Humorului, sprijiniți de colegii de la subunitățile din Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Solca au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la un apartament, situat la mansarda unui bloc din centrul orașului Gura Humorului.

Pompierii au fost ajutați de colegii de la ISU Botoșani și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat în apartament și exista pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcție, dar și la blocurile învecinate, Catedrala Ortodoxă, dar și o gospodărie privată, ultima aflată în imediata apropiere.

Sursa foto: ISU "Bucovina" Suceava / Facebook

Salvatorii au evacuat de urgență toate persoanele aflate pe nivel, după care și pe cele aflate la etajele inferioare și în scara învecinată a blocului.

Cinci persoane, conștiente, au ajuns la spital pentru investigații și tratament de specialitate. Trei dintre acestea, respectiv o familie cu un copil în vârstă de 4 ani, au fost intoxicate cu fum și au fost transportate de către echipajul SMURD, iar celelalte două persoane au fost preluate de către Serviciul de Ambulanță Județean.

Sursa foto: ISU "Bucovina" Suceava / Facebook

Potrivit lui Găleată, intervenția a fost deosebit de grea din cauza materialului lemnos din care era construită structura mansardei și care a favorizat propagarea foarte rapidă a flăcărilor pe întreaga suprafață a blocului.

Totodată, el a spus că învelitoarea din tablă a acoperișului, care acoperea ca o cochilie materialele combustibile, nu a permis salvatorilor să acționeze direct cu apă asupra flăcărilor.

La fața locului au fost mobilizate, pe rând, 16 autospeciale, din care patru autoscări pentru lucru la înălțimi și o ambulanță SMURD.

Sursa foto: ISU "Bucovina" Suceava / Facebook

Pompierii au desfășurat dispozitive de intervenție pe toate laturile blocului și au refulat apă în permanență pentru a bloca flăcările să se propage la vecinătăți și la apartamentele de la etajele inferioare.

Intervenția s-a desfășurat atât din exterior, de pe autospecialele pentru lucru la înălțimi, cât și din interior, în locurile unde salvatorii au putut pătrunde în siguranță deasupra blocului.

Incendiul a fost localizat la nivelul mansardei și astfel au fost salvate o casa P+1, cu anexele aferente, Catedrala Ortodoxă și blocurile învecinate.

Sursa foto: ISU "Bucovina" Suceava / Facebook

Au ars toate apartamentele situate la mansardă, cu bunurile din interior, pe o suprafață desfășurată de aproximativ 800 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de cercetare.

Pompierii militari lucrează, în prezent, pentru lichidarea ultimelor focare ascunse și pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de foc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro