Suceava: O biserică a ars în totalitate din cauza unui conductor electric defect

Suceava: O biserică a ars în totalitate din cauza unui conductor electric defect

Biserica din localitatea suceveană Burla, cu hramul ''Sf. Dumitru'', a ars în totalitate în noaptea de luni spre marți, din cauza unui conductor electric defect.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, militarii detașamentelor de pompieri Rădăuți și Suceava și ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităților Milișăuți și Volovăț, au intervenit cu opt autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor ardeau violent acoperișul și interiorul bisericii, existând pericolul de propagare la prăznicar, clopotniță, dar și la două gospodării învecinate.

Biserica era construită din lemn, cu învelitoare din tablă și pereții izolați cu polistiren, ceea ce a favorizat dezvoltarea și propagarea incendiului cu rapiditate.

Au ars acoperișul și pereții bisericii, pe o suprafață de aproximativ 450 de metri pătrați. Au mai ars obiecte de mobilier, tâmplărie din PVC, obiecte bisericești, arhiva și biblioteca parohiei.

Flăcările au degradat învelitoarea din tablă, instalația electrică, instalația de sonorizare, aparatură electronică, covoare și alte bunuri.

Pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de flăcări, în sprijinul pompierilor militari a acționat un buldoexcavator al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Burla. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat clădirea prăznicarului, clopotnița și cele două gospodării învecinate.

AGERPRES/(AS — autor: Silvia Marcu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 ULTIMA ORĂ Mândria a egalat prostia! / Rusia amenință că va lovi viitoarea fabrică de drone turcești Bayraktar din Ucraina