Suciu, despre deprecierea leului: Există un context regional care a dus la deprecieri ale monedelor din zonă

Suciu, despre deprecierea leului: Există un context regional care a dus la deprecieri ale monedelor din zonă

Există un context regional care a dus la deprecieri ale monedelor din zonă în raport cu euro, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu, întrebat despre deprecierea leului în raport cu euro.

Acesta a precizat, însă, că nu sunt anticipate evoluţii majore în acest sens, dacă politicile publice vor continua să fie cumpătate.

"E un record doar din punct de vedere 'statistic' pentru că leul a pierdut azi doar jumătate de ban, deci foarte puţin. Există un context regional care a dus la deprecieri ale monedelor din zonă în raport cu euro dar nu anticipăm evoluţii majore în acest sens, dacă politicile noastre publice vor continua să fie cumpătate. Să nu uităm că suntem într-o criză mondială fără precedent şi în acest context chiar şi discuţiile care implică slăbirea echilibrelor economice pe plan local au un ecou mai puternic decât în alte ocazii", a declarat, pentru AGERPRES, Dan Suciu.

Leul s-a depreciat, vineri, cu 0,50 bani faţă de euro (0,10%), moneda europeană atingând un nou maxim istoric , iar cursul afişat de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,8492 lei/euro. BNR a cotat joi euro la 4,8442 de lei. Pe piaţa interbancară, moneda naţională s-a tranzacţionat între 4,8425 şi 4,8515 de lei pentru un euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…