Suciu: Guvernul salută intenția Pentagonului de a finanța suplimentar bugetul de cheltuieli pentru Europa

Suciu: Guvernul salută intenția Pentagonului de a finanța suplimentar bugetul de cheltuieli pentru Europa

Purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Suciu a declarat miercuri că Executivul de la București salută intenția SUA de a finanța suplimentar prezența americană în Europa.

"Și în urma mini summitului NATO de anul trecut și cu ocazia lansării scutului de la Deveselu, România a subliniat necesitatea unei asemenea decizii și evident nu face altceva decât să salute această decizie cerută și subliniată de atâtea ori ca necesitate importantă de securitate pentru țara noastră. Deci este un acord și un salut. Ea vine pe baza unei strategii de apărare pe care România a mizat deja și a unor solicitări explicite făcute de-a lungul timpului", a spus Suciu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Pentagonul prevede creșterea de patru ori, până la 3,4 miliarde de dolari, a bugetului său de cheltuieli pentru Europa în fața 'agresiunii ruse' în 2017 , a anunțat marți ministrul american al apărării, Ashton Carter.

Potrivit AFP, proiectul de buget al Pentagonului pentru 2017 prevede finanțări suplimentare pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic, noi mini-drone și întărirea prezenței americane în Europa de Est, în special în Estonia și România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa