Suciu: Ordonanța privind salarizarea bugetarilor - în avizare; vrem s-o aprobăm miercuri în ședința de Guvern

Ordonanța privind salarizarea bugetarilor a plecat spre avizare la ministere, urmând să fie aprobată în ședința de miercuri a Guvernului, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

"Ordonanța a plecat în avizare spre celelalte ministere, care își vor da avizul în cursul acestor zile. Vrem s-o avem miercuri în ședința de Guvern și s-o aprobăm în formula pe care o cunoașteți, pe care a prezentat-o ministrul Muncii, inclusiv marți seara în conferință de presă", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, joi, într-un briefing la Palatul Victoria.

Dan Suciu a subliniat că Executivul are disponibilitatea de a se întâlni în continuare cu reprezentanții sindicatelor din învățământ.

"Noi aveam această disponibilitate, o avem și în continuare. În cursul zilei de ieri (când a avut loc mitingul sindicatelor din educație — n.r.) nu au fost solicitări pentru aceste întâlniri. Noi am pornit procesul în consecință. Ministerul e dispus la orice discuție cu sindicatele, în limitele bugetare și structura ordonanței pe care deja a prezentat-o", a explicat Suciu.

El a atras atenția că sindicatele din diverse domenii au solicitat aprobarea cât mai urgentă a acestei ordonanțe.

"Sindicatele din diverse domenii chiar au solicitat printr-un comunicat public (...) aprobarea cât mai urgentă a ordonanței. Sigur, nu sunt cei din educație. De asemenea, avem acordul celor din sănătate pentru acesta și toate celelalte structuri sindicale sunt în principiu de acord cu ordonanța și principiul de corecție salarială pe care îl introduce această ordonanță în salarizarea bugetarilor. Până la urmă e vorba de creșteri salariale la toate tipurile profesionale pe care le avem în acest moment în plată, sigur nu la toți bugetarii, dar la toate aceste categorii, unele mai mult, altele mai puțin, în funcție de corecțiile pe care trebuie să le facem pentru a ne putea îndrepta spre un sistem echitabil de salarizare. Avem sigur priorități, una este sănătatea, care intră în plată ca prioritate din 1 august anul ăsta, cealaltă, dacă lucrurile rămân așa, este educația, care intră în plată ca prioritate de la 1 august anul viitor", a afirmat Dan Suciu, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că ministrul Muncii a susținut că ordonanța nu va fi adoptată în cazul în care toți actorii sindicali implicați nu vor fi de acord cu aceasta.

Totodată, întrebat dacă ar mai putea fi ceva schimbat în cazul acestei ordonanțe, Suciu a spus că documentul este "unul valid", însă "orice e posibil".

"Nu vreau să anticipez, orice e posibil, dar noi credem că documentul este unul valid și prezintă această prioritizare importantă a sănătății și educației, chiar dacă nu în calendarul pe care și l-ar dori toate mișcările sindicale", a arătat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă