Suedia cooperează cu Danemarca și Germania pentru a investiga situația de la Nord Stream

Suedia cooperează cu Danemarca și Germania pentru a investiga situația de la Nord Stream

Suedia cooperează cu Danemarca și Germania pentru a investiga incidentul de pe gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, a anunțat vineri prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, comentând informația conform căreia Stockholm nu va efectua o anchetă comună cu Copenhaga și Berlinul asupra acestui incident.

Suedia coopereaza cu Germania și Danemarca pentru a investiga Nord Stream. Foto: Shutterstock

"Nu, din câte am înțeles, acest lucru nu este adevărat. Lucrăm împreună cu Germania și Danemarca în această problemă", a spus Andersson într-un comentariu pentru Reuters .

Între timp, procurorul suedez Mats Jungqvist a declarat agenției Reuters că Suedia a respins o propunere a Agenției Europene pentru Cooperare în Justiție (Eurojust) de a înființa o echipă comună de anchetă care să investigheze sabotajul conductelor de gaz, din cauza confidențialității informațiilor. În același timp, el a subliniat că Suedia a renunțat la ideea creării unei echipe comune de anchetă cu Danemarca și Germania pentru a investiga situația de urgență de la Nord Stream, dar cooperează cu aceste țări în această problemă.

Anterior, postul german de televiziune ARD , citând surse din cercurile guvernamentale germane, a indicat că RFG, Suedia și Danemarca au refuzat să investigheze împreună sabotajul la Nord Stream și vor lucra separat. La rândul său, Der Spiegel a raportat că Suedia nu a dorit să împărtășească rezultatele anchetei cu Germania și Danemarca din cauza nivelului ridicat de secret.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia