Suedia: Zeci de oameni mascați i-au atacat pe migranți la Stockholm

Suedia: Zeci de oameni mascați i-au atacat pe migranți la Stockholm

Câteva zeci de bărbați mascați despre care se crede că ar proveni din rândul huliganilor sau al neonaziștilor, s-au adunat vineri seară în centrul capitalei Stockholm pentru a-i agresa pe migranți, a anunțat sâmbătă poliția suedeză, relatează AFP. Nicio plângere din partea persoanelor agresate nu a fost depusă până sâmbătă după-amiază, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliției din Stockholm, Towe Hogg.

Între 50 și 100 de persoane, mascate sau cagulate, și-au dat întâlnire vineri seară în Sergels Torg, o mare piață pietonală în care se adună tineri, persoane marginale, dar și migranți minori neînsoțiți, potrivit AFP.

Potrivit martorilor intervievați de cotidianul Aftonbladet, agresorii au molestat "persoane care păreau străine" și au distribuit un pliant nesemnat care cerea ca "copiilor de pe străzile din Africa de Nord" să li se aplice "pedeapsa pe care o merită".

"Treceam prin zonă și am văzut un grup de oameni îmbrăcați în negru, mascați, care au început să-i lovească pe străini", a povestit un martor. "Am văzut trei persoane agresate", a adăugat el.

Informate despre "o intenție de a-i agresa pe migranții minori neînsoțiți în centrul Stockholm-ului", autoritățile au desfășurat importante dispozitive de securitate, printre care unități antirevoltă, și au survolat zona cu elicoptere.

Un bărbat de 46 de ani a fost arestat după ce a lovit în față un polițist în civil.

Trei persoane în vârstă de circa 20 de ani și respectiv 30 de ani au fost reținuți pentru tulburarea liniștii publici dar apoi au fost eliberate. O altă persoană care avea asupra ei un cuțit va fi inculpată pentru port de armă interzisă.

O anchetă pentru "asocierea în vederea comiterii de violențe în formă agravată" ar urma să permită identificarea persoanelor sau a organizațiilor care au inițiat violențele.

Site-ul de internet Nordfront, portavoce a mișcării neonaziste SMR, scria vineri seară că "surse de la fața locului" susțin că o sută de huligani dintre fanii cluburilor AIK și Djurgarden se pregătesc "să facă curat printre criminalii imigrați din Africa de Nord".

Surse din poliție citate de cotidianul Aftonbladet confirmă suspiciunile privind implicarea acestor grupuri radicale.

În 2015, 163.000 de refugiați au depus o cerere de azil în Suedia. Ministrul de interne Anders Ygeman a anunțat miercuri că țara intenționează să expulzeze aproape jumătate dintre acești migranți, a căror cerere de azil ori a fost respinsă sau va fi respinsă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...