Suma record colectată de o comună din Italia datorită unui aparat radar fix. În ce sunt investiți banii

Suma record colectată de o comună din Italia datorită unui aparat radar fix. În ce sunt investiți banii

O comună din regiunea Veneto, cu puțin peste 2.000 de locuitori, a încasat în 2022, din amenzi, suma de 1,2 milioane de euro, potrivit Corriere della Sera. Amenzile sunt plătite de șoferii care au depășit viteza legală în dreptul unui radar amplasat pe drumul național.

Amenzi in valoare de 1,2 milioane de euro pentru șoferii vitezomani - Foto Shutterstock

Arsiè, este o comună din provincia Belluno, regiunea Veneto, Italia în care trăiesc 2.100 de cetățeni, potrivit ziarului italian. Comuna a fost dată în judecată din cauza unui aparat radar, amplasat pe un drum național.

Judecătorii au decis că aparatul trebuie semnalizat mai bine de către primărie, după ce anul trecut suma record de 1,2 milioane de euro a fost încasată din amenzile date șoferilor.

După decizia judecătorilor, valoarea amenzilor s-a înjumătățit. Până la finalul anului 2023 administrația locală estimează că se vor colecta 600.000 de euro din amenzile pentru depășirea vitezei.

Aparatul radar este instalat pe drumul național de opt ani, însă anul trecut acesta a fost schimbat cu unul mai performant. Toate persoanele care depășesc în zonă viteza de 90 km/oră trebuie să plătească o amendă. Înainte ca radarul să fie înlocuit cu unul de ultimă generație, administrația colecta maxim 30.000 de euro.

Există persoane care acuză administrația noastră că umflă visteria, dar prioritatea noastră este siguranța rutieră”, transmite primarul Luca Strappazzon.

Oamenii circulau cu viteze de până la 160 de kilometri pe oră pe acel drum. De când a fost schimbat radarul, oamenii au devenit conștienți de el și infracțiunile au fost reduse, în special în 2023. Acum, de fapt, nu se depășesc 110 kilometri pe oră și, prin urmare, amenzile sunt și ele mai puține. Obiectivul este, însă, să ajungem la zero. Între timp, vom folosi banii colectați pentru a face străzile din Arsiè și sistemul rutier mai sigure”, a completat edilul.

După decizia instanței, au fost instalate cinci indicatoare care semnalează prezența radarului, astfel valoarea amenzilor a fost înjumătățită. Panourile au fost instalate în luna martie.

Primarul comunei spune că toți banii vor fi investiți pentru lucrări de construcție a drumurilor, deși legea spune că „există obligația de a investi cel puțin 50% din amenzi în lucrări de siguranță rutieră”, potrivit edilului localității.

Astfel, anul viitor vor fi realizate noi parcări, trotuare și zone de întoarcere, dar și alte lucrări de siguranță rutieră.

Amenzile pentru depășirea limitei de viteză sunt destul de mari, situându-se între 821 și 3.287 de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?