Summitul G7: Ucraina are sprijin bugetar pentru anul în curs și începutul lui 2024

Summitul G7: Ucraina are sprijin bugetar pentru anul în curs și începutul lui 2024

Liderii grupului G7, reuniţi la Hiroshima, în Japonia, au anunțat vineri că s-au asigurat că Ucraina are sprijinul bugetar necesar pentru anul în curs şi începutul lui 2024.

Reuniunea G7 de la Hiroshima FOTO EPA-EFE

G7 și-a reînnoit angajamentul de a furniza susţinere financiară şi militară Ucrainei în combaterea agresiunii militare a Rusiei, relatează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres .

„Astăzi, luăm noi măsuri pentru a asigura că agresiunea ilegală a Rusiei împotriva statului suveran Ucraina eşuează şi pentru a sprijini poporul ucrainean în căutarea unei păci juste bazate pe respectarea dreptului internaţional”, dau asigurări liderii G7 într-un comunicat.

Şefii de stat sau de guvern din G7 - Statele Unite, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Canada - s-au reunit la Hiroshima într-un summit ce are în centru războiul din Ucraina şi preocupările în creştere legate de ascensiunea puterii internaţionale a Chinei.

Potrivit G7, membrii săi „interacţionează” cu alte state pentru a evita pătrunderea produselor şi tehnologiilor lor în Rusia prin ţări terţe, un subiect care a devenit o preocupare tot mai mare pentru unii dintre ei, mai ales din Europa. Membrii G7 vor să reprime orice ocolire a sancţiunilor ce ar aduce Rusiei venituri suplimentare pentru a-și continua războiul declanșat împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

5 Un fost câștigător de milioane de euro la Loto a murit la doar 51 de ani