Summitul G7: Ucraina are sprijin bugetar pentru anul în curs și începutul lui 2024

Summitul G7: Ucraina are sprijin bugetar pentru anul în curs și începutul lui 2024

Liderii grupului G7, reuniţi la Hiroshima, în Japonia, au anunțat vineri că s-au asigurat că Ucraina are sprijinul bugetar necesar pentru anul în curs şi începutul lui 2024.

Reuniunea G7 de la Hiroshima FOTO EPA-EFE

G7 și-a reînnoit angajamentul de a furniza susţinere financiară şi militară Ucrainei în combaterea agresiunii militare a Rusiei, relatează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres .

„Astăzi, luăm noi măsuri pentru a asigura că agresiunea ilegală a Rusiei împotriva statului suveran Ucraina eşuează şi pentru a sprijini poporul ucrainean în căutarea unei păci juste bazate pe respectarea dreptului internaţional”, dau asigurări liderii G7 într-un comunicat.

Şefii de stat sau de guvern din G7 - Statele Unite, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Canada - s-au reunit la Hiroshima într-un summit ce are în centru războiul din Ucraina şi preocupările în creştere legate de ascensiunea puterii internaţionale a Chinei.

Potrivit G7, membrii săi „interacţionează” cu alte state pentru a evita pătrunderea produselor şi tehnologiilor lor în Rusia prin ţări terţe, un subiect care a devenit o preocupare tot mai mare pentru unii dintre ei, mai ales din Europa. Membrii G7 vor să reprime orice ocolire a sancţiunilor ce ar aduce Rusiei venituri suplimentare pentru a-și continua războiul declanșat împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…