Sumo: Marele campion japonez Hakuho, depistat pozitiv la Covid-19

Sumo: Marele campion japonez Hakuho, depistat pozitiv la Covid-19

Cel mai mare campion de sumo din Japonia, Hakuho, a fost testat pozitiv la Covid-19, au anunţat, marţi, instanţele acestui sport, care cunoaşte o recrudescenţă de infecţii cu câteva zile înainte de debutul unei competiţii, informează AFP.

Hakuho, în vârstă de 35 de ani, ocupă rangul suprem de yokozuna şi deţine recordul istoric de 44 de victorii în turnee. El se antrena să participe la turneul din ianuarie, care trebuia să debuteze duminică.

El a fost testat după ce s-a confruntat cu pierderea mirosului, a relatat presa locală.

Nicio decizie privind participarea sa la competiţie nu a fost încă luată, a anunţat Asociaţia japoneză de sumo (AJS). Ceilalţi luptători din confreria sa ("heya") care au fost recent în contact cu el vor fi supuşi testelor.

Yokozuna Hakuho, de origine mongolă, care a dobândit cetăţenia niponă în septembrie 2019, a ratat ultimele două turnee, organizate de şase ori pe an, din cauza unor accidentări.

Infecţiile cu coronavirus s-au înmulţit în ultimele luni în cercul destul de închis al sumo. Unsprezece membri dintr-o altă "heya" au fost detectaţi pozitiv săptămâna trecută, între care Wakatakakage, un luptător care evoluează în prima divizie.

Un alt luptător de sumo a murit de coronavirus în mai anul trecut, fiind primul deces legat de pandemie din această disciplină sportivă japoneză tradiţională.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...