SURPRIZĂ! Tudose a impus un COD de CONDUITĂ care-i permite să EXECUTE miniștrii lui Dragnea!

SURPRIZĂ! Tudose a impus un COD de CONDUITĂ care-i permite să EXECUTE miniștrii lui Dragnea!

Surpriză! Tudose a impus joi în Guvern un cod de conduită care-i permite să execute, cu legea-n mână, miniștrii fideli lui Dragnea! Se confirmă în acest fel informațiile conform cărora Tudose vrea să-i ia capul Olguței Vasilescu. Obișnuită să se programeze la Antena 3 pentru a debita tot felul de aberații. Și Daea, clovnul favorit al lui Dragnea, este incompatibil cu noul cod! Și Busuioc, secretarul general, „antena” lui Dragnea în Guvern, ar putea cădea victimă. Mai mult, noul Cod îl transformă pe Tudose în jucător independent de controlul Coaliției! „În activitatea publică, membrii Guvernului invitaţi la dezbateri publice de orice natură, în calitate oficială, au obligaţia să prezinte poziţia oficială asumată de Guvernul României. De asemenea, în cazul în care nu există o poziţie oficială a Guvernului, au obligaţia să facă cunoscut faptul că opinia exprimată nu reprezintă punctul de vedere oficial al Guvernului”, se arată în documentul adoptat joi.

Codul de conduită a membrilor Guvernului a fost aprobat, joi, de Cabinetul Tudose, iar acesta prevede că principiile generale care guvernează conduita membrilor Executivului sunt supremaţia Constituţiei şi a legii, prioritatea interesului public, profesionalismul, integritatea morală şi transparenţa în exercitarea demnităţii publice.

Codul reglementează norme de conduită şi etică pentru miniştri, iar obiectivul principal al acestuia îl constituie asigurarea exercitării demnităţii publice de membru al Guvernului în condiţii de integritate, imparţialitate şi transparenţă, ca mijloc de promovare a unei bune guvernanţe, element important al democraţiei.

Astfel, membrii Guvernului au obligaţia să declare, prin orice mijloc, orice situaţie de natura celor care generează conflict de interese sau incompatibilitate. De asemenea, le este interzis să permită utilizarea numelui sau imaginii proprii în acţiuni publicitare pentru promovarea unei activităţi comerciale. Membrii Guvernului au obligaţia de a asigura, în condiţiile legii, transparenţa administrativă, "în vederea menţinerii încrederii publicului în integritatea, imparţialitatea şi eficacitatea autorităţilor şi instituţiilor publice pe care le reprezintă", prevede Codul de conduită aprobat joi.

În activitatea publică, membrii Guvernului invitaţi la dezbateri publice de orice natură, în calitate oficială, au obligaţia să prezinte poziţia oficială asumată de Guvernul României. De asemenea, în cazul în care nu există o poziţie oficială a Guvernului, au obligaţia să facă cunoscut faptul că opinia exprimată nu reprezintă punctul de vedere oficial al Guvernului, mai arată documentul.

Sesizările privind încălcarea Codului de conduită de către membrii Guvernului se aduc la cunoştinţa premierului, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, iar prim-ministrul pune în discuţia membrilor Cabinetului sesizarea, hotărându-se prin consens asupra căilor de soluţionare. Abaterile grave de la conduita etică fac obiectul analizei în cadrul Guvernului, arată sursa citată.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…