SURSE: Bogdan Pîrlog și-a depus candidatura pentru șefia Secției Speciale de Investigare a Magistraților. El a început dosarul împotriva jandarmilor pentru violențele din 10 august

SURSE: Bogdan Pîrlog și-a depus candidatura pentru șefia Secției Speciale de Investigare a Magistraților. El a început dosarul împotriva jandarmilor pentru violențele din 10 august

Bogdan Pîrlog, procurorul care a început dosarul împotriva jandarmilor pentru violențele de la mitingul din 10 august, și-a depus la CSM candidatura pentru șefia Secției Speciale de Investigare a Magistraților. Primul obiectiv din proiectul depus pentru șefia SIIJ este sistarea imediată a activității secției conduse acum de Gheorghe Stan și Adina Florea, scrie G4Media .

 

În proiectul său, procurorul Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție ”încalcă prevederile art.131 alin. (1), art.11 alin.(1), art.148 alin.(2) din Constituție” și citează în acest sens rapoartele MCV, GRECO și Consiliului Europei.

Iată principalele obiective ale lui Pârlog:

a. Sistarea imediată a activității Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
b. Sistarea imediată a activității procuroriilor din cadrul secției ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
c. Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
d. Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
e. Sesizarea unităților de parchet competente a efectua urmărirea penală față de procurorii din cadrul secției, care au comis infracțiuni în activitatea desfășurată în cadrul secției (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)

Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina