SURSE Dacian Cioloș pregătește un nou partid / Fostul lider a demisionat acum două luni de la șefia USR, dar a rămas simplu membru

SURSE Dacian Cioloș pregătește un nou partid / Fostul lider a demisionat acum două luni de la șefia USR, dar a rămas simplu membru

Dacian Cioloș se pregătește să lanseze un nou partid, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate fostului lider USR. Întrebat de G4Media.ro dacă își lansează un nou partid, Cioloș a evitat un răspuns.

Cioloș a demisionat pe data de 7 februarie de la șefia USR, acuzând că reformele interne promise de el au fost blocate de conducerea partidului. Întrebat la vremea respectivă dacă vrea să refacă PLUS, Cioloș a negat și a precizat că rămâne în USR ca simplu membru.

Cioloș a lansat, în decembrie 2017, Platforma România 100, trei luni mai târziu a pus bazele Mișcării România Împreună dar din cauza tergiversărilor din justiție proiectul a fost abandonat iar în decembrie 2018 a lansat la Cluj noul partid PLUS (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate), înscris deja în reigstrul partidelor.

În februarie 2019, PLUS a format o alianță împreună cu USR, pe care a condus-o în calitate de co-președinte împreună cu Dan Barna. A intrat în Parlamentul European pe listele Alianței USR – PLUS.

În octombrie 2021 a fost ales președintele USR – PLUS, dar a a demisionat după patru luni. La câteva zile după ce a fost ales președintele USR PLUS a demisionat și de la șefia grupului Renew Europe din Parlamentul European.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…