Surse din serviciile secrete rusești: Rusia a pierdut peste 90.000 de oameni în Ucraina

Surse din serviciile secrete rusești: Rusia a pierdut peste 90.000 de oameni în Ucraina

Rusia a pierdut peste 90.000 de oameni în Ucraina, susțin surse din serviciile rusești de securitate și armată, scrie site-ul „Știri importante”, citat de Meduza.

Rusia a pierdut peste 90.000 de oameni în Ucraina

„Pierderile armatei ruse în Ucraina se ridică la peste 90 de mii de oameni, a scris publicația Știri importante, citând două surse: un ofițer FSB activ și un fost ofițer al serviciilor speciale ruse.

Pierderile includ persoane care au murit, au dispărut, au murit din cauza rănilor sau au suferit răni care le împiedică să se întoarcă la serviciul militar.

Informațiile surselor citate de „Povestiri importante” sunt apropiate de estimările care au fost date anterior de departamentele de Apărare ale SUA și Marii Britanii. În august, Pentagonul a declarat că, de la începutul războiului, între 70.000 și 80.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat în septembrie că pierderile totale ale armatei ruse depășesc 80 de mii de oameni, dintre care aproximativ 25 de mii de oameni au murit”, arată Meduza.

La 21 septembrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a susținut că doar 5.937 de ruși au murit în Ucraina. Armata ucraineană afirmă că a ucis circa 63.000 de soldați inamici.

Potrivit informațiilor de pe front confirmate din diverse surse, inclusiv unele din Rusia, cel puțin 10 generali și-au pierdut viața pe frontul din Ucraina – unii, după ce au fost nevoiți să meargă foarte aproape de linia frontului, din cauza incapacității trupelor de a îndeplini obiectivele sau de a avansa. Rusia a confirmat doar patru morți printre generalii săi în peste șase luni de lupte.

The Moscow Times, un ziar independent în limba rusă cu sediul în Amsterdam, estimează că cel puțin 317 ofițeri ruși au fost uciși în Ucraina, dintre care o treime erau maiori, locotenenți sau colonei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...