SURSE Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară împotriva procuroarei Adina Florea de la Secția Specială

SURSE Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară împotriva procuroarei Adina Florea de la Secția Specială

Inspecția judiciară a început cercetarea disciplinară împotriva procuroarei Adina Florea de la Secția Specială pentru că și-ar fi exercitat profesia cu rea-credință și gravă neglijență în dosarele Laurei Codruța Kovesi și Alfred Savu, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro .

Secția pentru procurori a CSM a sesizat în luna ianuarie Inspecția Judiciară față de procurorul Adina Florea de la Secția Specială privind conduita ei de anchetă în dosarele Kovesi și Alfred Savu. Sesizarea a fost decisă în unanimitate în secția de procurori a CSM.

G4media.ro a scris despre motivările Înaltei Curţi privind ridicarea controlului judiciar faţă de fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi faţă de fostul procuror DNA Ploieşti, Alfred Savu.

În aceste motivări, judecătorii Instanţei Supreme, Francesa Vasile şi Ionuţ Matei, au criticat dur conduita de anchetă a Adinei Florea. Ea nu ar fi respectat dreptul la apărare al procurorilor anchetaţi şi alte norme elementare de anchetă. În plus, Adina Florea ar fi pus la dispoziţia persoanelor cercetate documente confidenţiale din anchete DNA împotriva lor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante