SURSE Ludovic Orban, sancționat contravențional de CNCD după o declarație despre „scroafele suite în copac” și alta despre guvernul PSD comparat cu „țiganul care omoară calul”

SURSE Ludovic Orban, sancționat contravențional de CNCD după o declarație despre „scroafele suite în copac” și alta despre guvernul PSD comparat cu „țiganul care omoară calul”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării i-a aplicat, miercuri, liderului PNL, Ludovic Orban, două sancțiuni contravenționale pentru două declarații considerate discriminatorii, au declarat pentru  G4Media.ro surse din cadrul  instituției.

Orban a criticat în luna mai clientelismul din administrația publică, vorbind despre ”toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia și care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari”.

Liderul PNL a mai fost sancționat pentru declarația ”Guvernul PSD este ca țiganul care omoara calul care trage ca sa-i ia potcoavele”. Această ultimă afirmație a fost reclamată la CNCD de avocatul Corneliu Liviu Popescu.

Declaraţia lui Orban despre clientelismul din administrație:

”Nu poţi ţine 160 şi ceva de agenţii care se calcă în picioare. Avem deconcentrate în agricultură – seminţe, zootehnice, e ceva de noaptea minţii. În condiţiile în care avem criză pe piaţa forţei de muncă, investitori care vor să investească în România nu iau decizia pentru că nu este mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem beizadelele plantate de PSD şi ALDE şi toate celelalte partide, şi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari care au încercat să facă o carieră în administraţie bazată pe profesionalism”, a declarat Ludovic Orban, la Tulcea, în 5 mai.

Potrivit surselor G4Media.ro, sancțiunea aplicată liderului PNL a fost luată cu 5 voturi pentru și 2 împotrivă.

UPDATE

Contactat de G4Media.ro, Ludovic Orban a declarat că în opinia sa cele două decizii sunt politice și că așteaptă motivarea iar dacă se consideră nedreptățit le va ataca în instanță.

Orban a explicat că prin declarația despre ”scroafa urcată în copac”, pentru care a fost reclamat la CNCD de către organizația de femei a PSD, s-a referit la oamenii fără pregătire care ajung în funcții și că nu are conotație discriminatorie, ci a utilizat o vorbă populară.

”Și cealaltă declarație, despre țiganul care omoară calul care trage ca sa-i ia potcoavele, este tot o expresie populară prin care am vrut să spun că Guvernul omoară mediul privat, oamenii de afaceri care sunt motorul economiei”, a mai spus liderul PNL.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”