SURSE Medicul erou de la Piatra Neamț va fi transportat în Belgia

SURSE Medicul erou de la Piatra Neamț va fi transportat în Belgia

Medicul din Piatra Neamț ars pe 40% din suprafața corpului în incendiul de la Spitalul Județean va fi transportat mâine la un spital din Belgia pentru tratament, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

Ministerul Sănătății a primit acceptul din Belgia pentru mutarea pacientului. E vorba despre Spitalul Regina Maria Astrid, unde au fost tratați mai mulți pacienți cu arsuri grave de la clubul Colectiv în 2015.

El a fost dus după incendiu la Spitalul Județean din Iași și ar fi urmat să fie mutat la Spitalul Floreasca din Capitală, dar va fi transportat în Belgia cu o aeronavă MApN.

Doi medici specialisti in Terapie Intensiva, Catalin Denciu si Pavel Bors, au fost raniti in incendiul de la spitalul din Piatra Neamt.

Catalin Denciu, medicul de garda de la sectia Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe circa 40% din suprafata corporala, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Neamt, Irina Popa.

Potrivit unui alt medic de la Piatra Neamt, citat de Libertatea, „ambii medici traiesc si nu necesita intubare”.

Medicul care a salvat mai multi pacienti din al doilea salon afectat de incendiu si care a suferit ranile cele mai grave se numeste Ioan Catalin Denciu. Face parte dintr-o familie de medici. Sotia este ginecolog si au impreuna doi copii.

 

Colegul sau, Pavel Bors, tot medic specialist ATI, „a suferit arsuri doar in zona mainilor si e posibil sa-si fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei”, a spus aceeasi sursa medicala.

A treia persoana ranita, dintre angajati, este o asistenta medicala, care a suferit rani usoare, arsuri de gradul I.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran