SURSE Percheziții la sediul CFR marfă într-un dosar de fraude economice în care este vizat Remus Rădoi, zis Codiță

SURSE Percheziții la sediul CFR marfă într-un dosar de fraude economice în care este vizat Remus Rădoi, zis Codiță

Zece percheziții au loc joi în București și Olt într-un dosar instrumentat de polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice, alături de Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle, într-un dosar privind derularea unui contract de pază.

Potrivit surselor G4Media.ro, două dintre percheziții sunt la sediul CFR Marfă din Capitală, iar o a treia acasă la Remus Rădoi, zis Codiță, întrucât contractul a fost încheiat între compania de stat și firma lui Rădoi.

Comunicatul integral al Poliție Române:

„La această oră, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 10 percheziții, în București și Olt, într-un dosar de fraudă privind derularea unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor.

La data de 29 octombrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, efectuează 10 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Olt, la sediul unei instituții publice și la domiciliul și sediile mai multor persoane.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în anul 2019, reprezentanții unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, ar fi indus în eroare funcționarii unei instituții publice.

Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor ce aparțin instituției publice, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenți de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obține un folos patrimonial injust.

De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcționar din cadrul instituției publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menționându-se un număr mai mare de ore prestate.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.640.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 3 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sprijiniți de echipe din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.”

Cine este Remus Rădoi 

Remus Rădoi a devenit cunoscut pentru că, după apariția cazului Caracal, a fost contactat de fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, ca să ajute poliția să o găsească pe fata ucisă de Gheorghe Dincă, Alexandra Măceșanu. Codiță a trimis poliția însă pe piste false, la rivalii săi din clanul Oacă, și s-a pierdut astfel timp prețios.

G4Media.ro a arătat într-o analiză publicată în august anul trecut că firmele de pază controlate de Rădoi figurează în SEAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice) cu 30 de contracte cu statul în valoare de peste 4,3 milioane de euro.

Prin firmele de pază Safety Security și Spartan Pază și Protecție controlate, Rădoi păzește spitale, gări, depouri, sedii ale Finanțelor, Trezoreriei și Vămii. În plus, omul lui Darius Vâlcov de la Îmbunătățiri Funciare i-a dat un contract și lui Rădoi, ca și partenerilor de afaceri ai lui Dragnea jr. și Tel Drum.

G4Media.ro a arătat și că Remus Rădoi este considerat omul fraților Ciocan de la PSD, dintre care unul, Dan Ciocan, este deputat. De altfel, Caracalul este considerat fieful politic al fraților Ciocan, au explicat surse din magistratura locală pentru G4Media.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!