SURSE Președintele NU dă guvernarea PSD. Va ține cont de opinia mediului de afaceri. Are informații CREDIBILE că PSD pregătește un nou „premier de tranziție”

SURSE Președintele NU dă guvernarea PSD. Va ține cont de opinia mediului de afaceri. Are informații CREDIBILE că PSD pregătește un nou „premier de tranziție”

Vești din surse extrem de credibile din anturajul prezidențial. Ele relevă faptul că președintele nu ia în calcul ca primă opțiune acordarea guvernării către PSD. Și că președintele va lua în calcul, în mod foarte responsabil, opinia mediului de faceri. Care, conform primelor demersuri exploratorii, dorește o construcție guvernamentală solidă și cu obiective pe termen lung. Chiar un guvern de uniune națională care să asigure credibilitate unui program de guvernare fără prea mari „inovații riscante”.

Aceleași surse mai spun că președintele a fost informat din timp și foarte amplu despre situația de la vârful coaliției PSD/ALDE și „n-a fost luat prin surprindere de criza provocată de debarcarea propriului guvern”. Mai mult, președintele Iohannis, spun aceleași surse, are informații credibile conform cărora și viitorul premier care ar urma să fie propus de PSD/ALDE ar urma să fie tot unul de „tranziție”.

Sunt șanse mici pentru declanșarea de alegeri anticipate, unu. Și doi, șanse și mai mici ca PSD/ALDE să forțeze o eventuală procedură de suspendare a președintelui după negocierile care vor debuta luni.

Să nu uitați că noi am furnizat primii aceste informații!


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...