SURSE Reprezentanta Gazprom, invitat unic la negocieri cu guvernul pentru modificarea Legii petrolului! Este strigător la cer, oameni buni!

SURSE Reprezentanta Gazprom, invitat unic la negocieri cu guvernul pentru modificarea Legii petrolului! Este strigător la cer, oameni buni!

Consilierul premierului pe probleme de energie, Florin Ciocănelea, a transmis joi dimineața o invitație pentru negocieri privind modificarea Legii petrolului doar către președintele ROPEPCA (Asociația Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră), Saniya Melnicenco, reprezentanta companiei Nis Petrol, deținută de Gazprom, au declarat pentru  G4Media.ro surse guvernamentale. Celelalte structuri asociative din industrie nu au primit invitații pentru întâlnirea programată tot pentru azi, la ora 13.00.

Mai precis, nu au primit invitații nici Federația Patronală Petrol și Gaze, din care face parte Romgaz – cel mai mare producător de gaze, nici Asociaţia Română a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră (ARCOMN), din care fac parte ExxonMobil și Black Sea Oil & Gas.

Legea petrolului este o lege-cheie pentru industria extractivă din România, și nu e clar ce modificări intenționează să facă guvernul.

Reamintim că o măsură luată de guvernul Dăncilă în decembrie 2018, prin OUG 114, a fost extrem de benefică pentru Gazprom. Astfel, cei mai mari producători de gaz din România, Romgaz și Petrom, au fost obligați de OUG 114 și un ordin al ANRE (arbitrul pieței energetice) să importe cantități uriașe de gaz pentru centralele electrice proprii de la Iernut și Brazi, după cum arată cele două companii în răspunsuri pentru G4Media.ro. În paralel, Romgaz și Petrom erau obligate să vândă gazele naturale din producția proprie către 81 de firme alese pe sprânceană, printre care combinatele falimentare ale lui Ioan Niculae.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...