SURSE Socialiștii europeni se întâlnesc la Sibiu și au REFUZAT să îi primească pe Dragnea și Dăncilă!

SURSE Socialiștii europeni se întâlnesc la Sibiu și au REFUZAT să îi primească pe Dragnea și Dăncilă!

Mai mulți lideri socialiști europeni prezenți la Consiliul European de la Sibiu au azi de la ora 10.00 o întâlnire la care participă și Frans Timmermans, candidatul socialist pentru șefia Comisiei Europene, au declarat pentru  G4Media.ro surse politice. Socialiștii europeni au refuzat să îi învite la întâlnirea de azi pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, deși întâlnirea are loc în România, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

La întâlnire participă premierii socialiști din Spania, Suedia, Portugalia şi Malta. De asemenea, vor mai participa liderii socialiști din Germania și Grecia, iar premierul slovac nu a confirmat încă participarea.

Reamintim că socialiștii europeni au anunțat public în urmă cu o lună că au înghețat relațiile cu PSD din cauza atacurilor constante la statul de drept și independența justiției.

În 11 aprilie, președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Serghei Stanișev, a anunțat că ”liderii PES consideră înghețate relațiile cu PSD” până când guvernul României își clarifică angajamentul față de statul de drept și urmează recomandările Comisiei Europene, potrivit unui comunicat de presă al PES. Mai mult, Stanișev a anunțat că apartenența PSD la familia socialiștilor europeni va fi discutată în iunie, la viitoarea întâlnire a conducerii PSD. Până în iunie, PES nu va mai organiza nici un eveniment împreună cu PSD, a mai anunțat Stanișev în comunicatul oficial postat pe site-ul PES.

Relațiile extrem de reci dintre PSD și familia socialistă europeană vine pe fondul informațiilor că Liviu Dragnea negociază cu Matteo Salvini trecerea la familia eurosceptică din Parlamentul European.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”