SURSE Tudose DEMISIONEAZĂ! Pieleanu, trimis de Dragnea la Antena 3 să lanseze atacul!

SURSE Tudose DEMISIONEAZĂ! Pieleanu, trimis de Dragnea la Antena 3 să lanseze atacul!

Surse mai mult decât credibile din anturajul președintelui PSD Liviu Dragnea dau ca sigură demisia premierului Mihai Tudose. Dragnea a și stabilit numele noului premier: Carmen Dan. Sursele noastre spun că se știu și miniștrii care rămân și în viitorul Guvern. 

Vineri seara, la Antena 3, Marius Pieleanu a fost trimis deja să prezinte niște cifre dezastruoase despre actualul premier și despre anumiți miniștri din executiv. Pieleanu, care până acum venea cu poze, cu slide-uri, cu tot tacâmul, a venit cu niște hârtii. În care Guvernul a fost dat la 26 la sută iar Tudose a fost dat la 27 la sută. Același Pieleanu îl dădea luna trecută la 48 la sută!!! Iar un alt sondaj asumat de PSD și promovat de vuvuzele, de săptămâna trecută, îl dădea pe Tudose la 40 la sută. Și PSD la limita lui 50 la sută, scor record.

Ce s-a întâmplat cu aceste cifre peste noapte? Nimic. S-a dat ordin. Numai în România se poate spune cu un jigodism extrem că săptămâna asta PSD are 51 la sută în sondaje iar săptămâna viitoare că Guvernul fosrmat din pesediști are 26 la sută!!!

Vă întrebați cum mai poate Dragnea să mai treacă un nou guvern? Sursele noastre spun că se poate. Că se bazează pe noul șef al Curții de Conturi, pe omul său, Busuioc. 

„O să-i strângă pe toți baronii, inclusiv pe peneliști, și-o să le arate pisica”, spun sursele noastre.

Conform acestor surse, președinte al Curții de Conturi va fi Mihai Busuioc, actual secretar general al Guvernului. Vicepreședinte al instituției va fi Florin Tunaru, fost vicepreședinte al ANAF, demis de Sorin Grindeanu.

Numele lui Mihai Busuioc a jucat un rol central în războiul dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, din această vară. Imediat după demisia miniștrilor, Grindeanu l-a demis Mihai Busuioc și l-a acuzat că este omul care transmite tot ce se întâmplă în Guvern către Liviu Dragnea. Imediat după instalarea Guvernului Tudose, Mihai Busuioc a fost repus pe funcția de secretar general al Guvernului.

Florin Tunaru a picat în același război ca și Mihai Busuioc. Demis din funcția de vicepreședinte al ANAF de către Grindeanu, el este acum numit la Curtea de Conturi de către PSD.

Tunaru, originar din Teleorman și a lucrat cu Liviu Dragnea la Consiliul Județean ca director adunct la Direcția de Contabilitate, apoi a fost consilierul personal al lui Liviu Dragnea.

Cum a fost prezentat sondajul la principalele vuvuzele PSD:

 Sociologul Marius Pieleanu a prezentat, la Antena 3, cifrele celui mai recent sondaj de opinie, care arată că încrederea românilor în Guvern este de doar 26%, iar premierul Mihai Tudose se prăbușește atât de abrupt încât poate fi comparat cu situația Guvernului Boc, care s-a prăbușit abrupt după tăierea salariilor.

”Încrederea în Guvernul Tudose a început să scadă și a ajuns la 26%. Este un barometru pe care îl fac lunar, telefonic. Cert este că Guvernul Tudose a început să scadă față de acum două luni.

 Premierul Mihai Tudose are o încredere de doar 27%, adică unul din patru români are încredere în Mihai Tudose. Acum două luni, Tudose era peste Olguța Vasilescu, acum a căzut pe locul patru (...) Eu am mai văzut așa ceva doar la Guvernul Boc.

De remarcat, din nou, completa lipsă de notorietate a miniștrilor din Guvern, pe mulți oamenii nu-i cunosc. Spre exemplu, ministrul Educației are o încredere de doar 12%. Ministrul Tineretului și Sportului are un grad de favorabilitate de doar 10%.

Vicepremierul Marcel Ciolacu are o favorabilitate de doar 9% și este cunoscut de doar 35% dintre români.

Cel mai important membru al Guvernului este Teodor Meleșcanu, urmat de Olguța Vasilescu și Tudorel Toader care a crescut la 30%”, a declarat Marius Pieleanu


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Foarte interesante amănunte...

3 Descoperire inedită despre calitățile cafelei

4 Așa o fi?

5 Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“