Surugiu, lider sindical din Poliţie, despre pedofil: Şefii lui trebuie să-şi dea demisia

Surugiu, lider sindical din Poliţie, despre pedofil: Şefii lui trebuie să-şi dea demisia

Liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a declarat luni că foarte mulţi dintre şefii lucrătorului de la Brigada Rutieră care a abuzat sexual cei doi minori trebuie să îşi dea demisia.

"Un test psihologic nu poate să redea foarte clar că eşti pedofil, dar comportamentul lui, el fiind şofer la unii şefi, de câţiva ani de zile, trebuia să dea cuiva de gândit. Eu cred că în urma anchetei foarte mulţi din şefii lui trebuie să-şi dea demisia", a spus Surugiu la intrarea în sediul Poliţiei Capitalei.

El a arătat că o testare psihologică anuală a poliţiştilor ar fi suficientă, dacă aceasta ar fi făcută corespunzător.

"Este vorba de o boală aici, până la urmă, iar boala trebuie tratată, ceea ce la noi, în MAI, nu se întâmplă. O testare la un an de zile e suficient, dar să fie făcută corespunzător, nu doar o simulare că se face testare. Psihologul trebuie să fie liber, nu trebuie să fie condus de niciun şef, să poată să vorbească cu poliţistul şi până la urmă şi nouă, cetăţenilor de rând, ne e ruşine să spunem sau să mergem la psiholog", a afirmat Iulian Surugiu.

Suspectul de pedofilie şi-a recunoscut fapta, potrivit liderului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, care a adăugat că bărbatul ar mai fi comis aceeaşi faptă în 2015.

"Era şoferul unui şef de serviciu (din Brigada Rutieră - n.r.), nu era în echipa operativă. A fost adus la audieri de dimineaţă. Şi-a recunoscut fapta din câte ştiu eu. (...) Şi mai prezum eu că există o legătură de cauzalitate şi cu fapta din 2015", a spus Coarnă, luni, la sediul Poliţiei Capitalei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD