Suspans maxim la votul pentru învestirea Guvernului Orban. Ponta va avea surprize mari. 3 deputați de la minorități, suspecți de trădare în favoarea PSD

Suspans maxim la votul pentru învestirea Guvernului Orban. Ponta va avea surprize mari. 3 deputați de la minorități, suspecți de trădare în favoarea PSD

Suspans maxim la votul pentru învestirea Guvernului Orban. Ponta va avea surprize mari. 3 deputați de la minorități, suspecți de trădare în favoarea PSD. 

Nimic nu este tranșat înaintea votului de luni, de la ora 14.00, pentru învestirea Guvernului Orban. Un singur lucru este cert: Ponta va avea surprize mari. Și nu pozitive! Trei dintre deputații de la minorități nu mai răspund la telefon și se pare că au trecut în tabăra PSD.

La ora redactării acestei știri există un număr de 238 de voturi în favoarea învestirii Guvernului Orban. Însă această aparentă majoritate, securizată de cele 5 voturi peste cele 233 necesare, se poate pierde în orele care au rămas până la votul propriu-zis. 

Negocierile au fost atât de intense și de dure încât Ludovic Orban și-a cerut învoire de la președintele Iohannis să nu fie prezent la Sibiu, duminică după-amiază, la ultimul mare eveniment de campanie al PNL: Gala „Femeile liberale premiază excelența”.

Miza de la votul de învestire este dublată și de suspansul legat de cursa pentru candidatul care va intra în turul doi al prezidențialelor alături de președintele Iohannis. Învestirea Guvernului Orban și plecarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria cu nici o săptămână înaintea votului ar putea demobiliza masiv activiștii PSD și ar favoriza șansele candidatului USR/Plus, Dan Barna. 

Conform informațiilor noastre, în acest moment, fără datele din Diaspora, care sunt imposibil de cuantificat statistic, Dăncilă este în fața lui Barna.

Însă puțini sunt atenți la un alt aspect. Care-l vizează direct pe președintele Iohannis și ar putea deveni o temă de campanie toxică pentru candidatul Iohannis în turul doi, indiferent care-i va fi contracandidat dintre cei doi challenger-i, Dăncilă sau Barna. Este vorba despre desemnarea comisarului din partea României. În cazul în care azi la ora 14.00 nu este învestit Guvernul Orban, propunerea trimisă de Dăncilă va fi validată de Ursula von der Leyen!

Ar fi o usturătoare înfrângere a președintelui Iohannis. Care-i va afecta, în cele câteva zile rămase până la vot, inclusiv scorul de la turul unu.

Credeți că va permite așa ceva? De aceea, pronosticul nostru este că Guvernul Orban va fi învestit.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...