SUSPECT! Niciun specialist în drept N-A RĂSPUNS invitației UVT pentru a analiza doctoratul șefei DNA!

SUSPECT! Niciun specialist în drept N-A RĂSPUNS invitației UVT pentru a analiza doctoratul șefei DNA!

Frate, în ce țară trăim? Situație fără precedent: Nu s-a găsit niciun specialist care să analizeze dacă teza de doctorat a lui Kovesi este plagiat! Universitatea de Vest Timisoara (UVT) nu a putut reuni o comisie de specialisti care sa dea un verdict cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi

In acest caz, desi ar fi fost transmise patru invitatii din partea UVT pentru alte universitati din tara de a trimite specialisti in Drept pentru analizarea tezei de doctorat a lui Kovesi, nicio unitate de invatamant nu si-a trimis reprezentant!

Conform comunicatului UVT, citat de News.ro, au fost facute toate demersurile legale in vederea constituirii unei comisii de specialisti in Drept penal care ar fi putut sa analizeze teza de doctorat a Laurei Kovesi, dar acest lucru nu a fost posibil.

"In absenta unui raport al unei comisii de specialitate, Comisia de Etica si Deontologie Profesionala din UVT isi asuma in acest moment gradul de similaritate verificat de membrii ei in raport cu sesizarea.

Comisia de Etica si Deontologie Profesionala din UVT concluzioneaza ca sesizarea este nefondata pentru 4.141 de randuri din cele 4.705 randuri sesizate si partial fondata pentru restul", mentioneaza comunicatul semnat de conf. univ. dr. Corina Ilin.

Potrivit regulamentului, UVT trebuia sa trimita Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) o recomandare privind fie mentinerea, fie retragerea titlului de doctor.

Acest lucru nu s-a intamplat, iar Senatul UVT a votat, joi, ca Universitatea sa isi insuseasca viitoarea decizie a CNATDCU, potrivit pressone.ro.

Florin Jurca, purtatorul de cuvant al UVT, a precizat pentru Agerpres ca aceste verificari au fost facute la solicitarea Ministerului Educatiei.

"Raspunsul nostru a venit in urma unei solicitari a Ministerului Educatiei si urmeaza ca acea institutie sa continue demersurile conform propriilor regulamente. Rezultatul sau decizia acestui organism vor fi acceptate de UVT. Institutia noastra nu mai are nimic de facut pe aceasta solicitare, in momentul de fata", a afirmat Florin Jurca.

Precizam ca o decizie in cazul sesizarii de plagiat a sefei Directiei Nationale Anticoruptie va fi luata de CNATDCU, raportul comisiei de etica a universitatii constituind doar un punct de vedere.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia