Suspect în asasinatul de la Sibiu, lăsat liber. Sunt declarații, dar nu sunt dovezi

Suspect în asasinatul de la Sibiu, lăsat liber. Sunt declarații, dar nu sunt dovezi

Doi dintre cei cinci suspecți în cazul asasinării afaceristului din Sibiu, Adrian Kreiner, au fost prinși. Doar că în cazul unuia dintre ei, în ciuda probelor existente nu s-a putut emite mandat de arestare preventivă.

Suspectul asasinatului din Sibiu prins în Dolj eliberat din lipsă de probe Foto Arhiva Adevărul

Joi seara, 16 noiembrie 2023, organele de anchetă ale crimei comisă în Sibiu în noaptea de 5/6 noiembrie, au anunțat că au reținut un bărbat de 44 de ani, din Dumbrăvița - Timiș, acuzat de „favorizarea infractorului”, pentru că i-a transportat și i-a găzduit pe criminali și complicii acestora, și un altul de 31 de ani, din Valea Stanciului - Dolj, acuzat de tâlhărie și crimă.

Vineri, 17 noiembrie 2023, cei doi suspecți au fost prezentați unui judecător de libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de arestare preventivă.

Doar că în cazul celui din urmă, magistratul a considerat că nu sunt destule dovezi care să impună privarea lui de libertate.

Declarațiile martorilor, insuficiente

„În continuarea activităților specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în seara zilei de 16 noiembrie a.c., în baza unui mandat de aducere, un bărbat din județul Dolj a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Este vorba despre Laurențiu Lăcătușu, suspectul prins în trafic în timp ce se deplasa pe o motocicletă prin comună, indicat inclusiv de martorul din Timiș.

„Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei trei suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie anul curent, în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar”, a precizat și reprezenta Poliției sibiene.

Sursa citată a mai menționat: „Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul IPJ Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta. Continuăm cercetările în vederea coroborării tuturor probelor pentru a lămuri cu exactitate situația de fapt și natura implicării acestuia în comiterea faptei de pe raza municipiului Sibiu”.

Anchetatorii au subliniat că Lăcătușu nu a fost reținut, ci doar s-a aflat în custodia poliției printr-un mandat de aducere la audierile de la Sibiu. Iar în ciuda declarațiilor martorilor, nu a putut fi arestat preventiv pentru tâlhărie și omor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat