Suspectul din Las Vegas, un pensionar bogat, discret, amator de jocuri de noroc și fiu de spărgător de bănci

Suspectul din Las Vegas, un pensionar bogat, discret, amator de jocuri de noroc și fiu de spărgător de bănci

A avut investiții imobiliare în Texas, două soții, două avioane, și-a luat brevet de pilotaj, era mare amator de călătorii și jocuri de noroc. Duminică seara, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a deschis focul de la etajul 32 al hotelului-cazinou din Las Vegas unde se afla asupra unei mulțimi de 22.000 de oameni adunați în fața cazinoului pentru un concert de muzică country, omorând cel puțin 59 și rănind peste 500, în cel mai sângeros atac de acest gen din istoria SUA.

Motivul pentru care a recurs la acest gest nu a fost stabilit, dar încep să iasă la iveală informații din trecutul său care indică o viață fără restricții și neconvențională, scrie The New York Times.

Stephen Paddock avea o casă în comunitatea liniștită de pensionari Sun City, din orașul Mesquite, Nevada, la circa 120 km de Las Vegas, unde nu le atrăsese cu nimic atenția vecinilor, nu-și afișa convingerile religioase sau politice și nu avusese manifestări de furie. De fapt, nu se știe prea mult despre cariera și viața lui, în afară de observațiile vecinilor și rudelor în sensul că juca pe mize mari. "Era jucător, asta era ocupația lui" — a declarat luni presei fratele său Eric. "Era bogat, juca video-poker, călătorea tot timpul și trăia într-o cameră de hotel".

Dar tatăl lor a fost un spărgător de bănci care în cea mai mare parte a anilor 70 s-a aflat pe lista FBI cu cei mai căutați infractori. Un afiș "Wanted" avertiza că Paddock senior a fost "diagnosticat ca psihopat", are "tendințe suicidare" și că "ar trebui considerat înarmat și foarte periculos".

Foto: (c) FBI HANDOUT/EPA

Stephen Paddock și cei trei frați ai săi au fost crescuți de mama lor, care le-a spus copiilor că tatăl lor a murit, deși acesta se afla de fapt în închisoare. Condamnat în 1961 pentru mai multe jafuri la bănci, Paddock senior a fost trimis după gratii pentru 20 de ani, dar în 1968 a evadat din închisoarea federală La Tuna din Texas, devenind ulterior dealer de mașini second-hand și operator al unei săli de bingo din Oregon.

Un altul dintre frați, Patrick Paddock II, a declarat reporterilor că nimic din comportamentul lui Stephen Paddock nu indica tendințe violente. "În copilărie era cel mai puțin violent din familie. Eu sunt mult mai furios", a spus acesta. La rândul său, Eric Paddock, care trăiește în Orlando, Florida, le-a povestit ziariștilor că ultima dată când a luat legătura cu fratele său a fost în septembrie, după uraganul Irma, când acesta s-a interesat cum se simte mama lor, care are 89 de ani, și i-a trimis un cadru.

Eric Paddock

Stephen Paddock a lucrat trei ani, din 1985 până în 1988, pentru o companie predecesoare a Lockheed Martin pe care grupul aerospațial american a refuzat să o identifice și a deținut decenii la rând împreună cu fratele său Eric o afacere în domeniul imobiliar constând în renovarea de proprietăți și din a cărei vânzare ar fi rămas cu circa 2 milioane de dolari. "Era multimilionar, el m-a ajutat să devin bogat", a mai spus Eric Paddock.

Se mai știe că Paddock a cumpărat trei arme — un pistol și două puști — pe parcursul ultimului an de la un magazin din Mesquite, al cărui director a dat asigurări că toate cele trei achiziții au fost perfect legale și că Paddock nu avea cazier.

Registrele din locurile unde se știe că a trăit nu arată că ar fi avut vreo problemă cu legea. Avea brevet de pilot pentru aeronave private și deținea două avioane de mici dimensiuni. Actuala sa prietenă, Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani — aflată în străinătate în momentul atacului — a lucrat ca hostess între 2010 și 2013 la un cazinou din Reno, Nevada. Una din fostele soții ale lui Stephen Paddock, care trăiește în Los Angeles, a declarat poliției că au divorțat de 27 de ani, după un mariaj de șase ani, timp în care nu au avut copii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Mai prost ca Dăncilă! Ciolacu, singurul premier al României pe care nu-l va primi nimeni de la vârful SUA! O fi luat și „gaura neagră” cu el?

2 VIDEO Fata asta are o mare problemă cu dezbrăcatul, e obsedată să fie cât mai goală...

3 VIDEO „Iubito, trezește-te, românii defilează cu HIMARS în fața ambasadei Rusiei”

4 „Am făcut-o intenționat ... Nu am crezut că ar fi bine pentru copii”, a spus miliardarul care a trăit 70 de ani în aceeași casă

5 Cum e posibil așa ceva? / Cât de adânc a penetrat Rusia în Germania, totuși?