Sute de firme din domeniul construcțiilor, aproape de a-şi închide activitatea

Sute de firme din domeniul construcțiilor, aproape de a-şi închide activitatea

Sute de firme din domeniul construcțiilor sunt aproape de a-şi închide activitatea din cauza creșterii cu peste 60% a prețurilor materialelor de construcții, a crizei energetice și a lipsei forței de muncă, dar și pe fondul lipsei investițiilor, afirmă reprezentanții firmelor din acest sector de activitate. Vicepreședintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții, Răzvan Niculescu-Aron, propune câteva soluții.

Răzvan Niculescu-Aron: Nu se poate dezvolta niciun sector economic, dacă noi nu avem o minimă infrastructură. Nu te poți mișca cu marfa de colo-colo, nu poţi să te aștepţi la investiții străine, nu poţi să faci nimic, chiar dacă, teoretic, ar exista interes pentru zona în care trăim. Procedee de licitații mai rapide – este un alt lucru care trebuie făcut imediat. Germania tocmai a declarat, apropo de forța de muncă, că are program anul acesta. Ţn două etape, creșterea tarifului la 12 euro pe ora de lucru pentru muncitori necalificați. Gândiți-vă ce înseamnă lucru acesta. Când se iau în calcul, de exemplu, pentru evaluările de tarife, sunt evaluate la 4 euro pe ora de manoperă, să ajungă măcar la 8.

Realizator: Răzvan Niculescu-Aron a precizat că, în primele două luni ale anului, 15.000 de lucrători din sectorul construcțiilor au plecat să muncească în afara țării./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 aprilie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...