Sute de soldați ruși, loviți de artileria ucraineană. Ascultau de două ore discursul motivațional al comandantului

Sute de soldați ruși, loviți de artileria ucraineană. Ascultau de două ore discursul motivațional al comandantului

Bloggerii militari ruși au spus că o unitate rusă a suferit pierderi grele din cauza prostiei comandanților ruși. Artileria ucraineană a lovit soldații care așteptau de două ore în formație ca un comandant să vină să țină un discurs motivațional.

Afirmația a declanșat miercuri o serie de postări furioase din partea bloggerilor pro-război, scrie The Moscow Times.

Potrivit bloggerului militar Rybar, incidentul a avut loc la Kreminna, Lugansk, chiar înainte ca o divizie rusă să înceapă un asalt .

„Timp de două ore, oamenii au stat în careu într-un singur loc și au așteptat comandantul diviziei să vină țină discursul său motivant”, a scris Rybar.

Dar, în loc să audă cuvintele comandantului lor, divizia a fost lovită puternic de rachete HIMARS a artileriei ucrainene, a scris bloggerul.

Mai multe rapoarte spun că numărul victimelor în urma incidentului ar fi putut fi de până la 200, dintre care 100 de morți , a raportat Sam Fellman de la Insider. Rybar a susținut că mai mulți oameni au murit cu această ocazie decât în ​​câteva zile de lupte grele în regiune.

„Nu poți sta într-o coloană două ore într-un loc!” a scris un alt blogger sub numele Two Majors. „Ce faceți, voi oamenii de conducere!”. „Suntem în război cu propria noastră prostie și neglijență, acoperite cu rapoarte fanteziste de sus”, a continuat bloggerul.

„Vinovatul”, potrivit bloggerilor militari ruși, este generalul Suhrab Ahmedov, poreclit „Dacă e să moară, o să moară”.

Sute de soldați ruși au murit FOTO Profimedia

Răspunderea cade pe umerii comandantului Armatei 20, generalul Suhrab Ahmedov. Ahmedov a fost implicat, de asemenea, și în dezastrul militar de la Vuhledar, de la începutul acestui an. La momentul de apogeu al ofensivei pentru Vuhledar din februarie, unitățile rusești au pierdut 103 piese de echipament militar pe parcursul a trei zile, inclusiv 36 de tancuri, De cealaltă parte, ucrainenii au pierdut doar 20 de piese, inclusiv două tancuri.

„Dacă la jumătatea celui de-al doilea an de război, încă mai avem comandanți care-și pun militarii să stea în careu pe linia frontului și își concentrează întregul personal într-o grămadă mare, așteptând practic să pice lovitura artileriei inamice, atunci astfel de comandanți trebuie împușcați în fața propriilor soldați, chiar dacă ar fi colonei ori generali”, a comentat alt blogger rus.

Ahmedov a comandat anterior Brigada 155 pușcași marini a Flotei ruse a Pacificului. Brigada a suferit pierderi grele în Donețk sub Ahmedov, inclusiv pierderea a aproximativ 300 de oameni în câteva zile, potrivit unei scrisori deschise scrisă de brigadă guvernului rus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?