Swiatek, succes explicat de o legendă vie a tenisului: Cum de a devenit Iga imbatabilă

Swiatek, succes explicat de o legendă vie a tenisului: Cum de a devenit Iga imbatabilă

În finala de la French Open, Iga a trecut, în 68 de minute, de Cori Gauff (SUA, 18 ani, 23 WTA): 6-1, 6-3.

Odată cu acest succes, Swiatek a devenit prima jucătoare din ultimii 20 de ani care a legat 35 de victorii succesive. Ultima dată, Venus Williams avusese o asemenea serie, în 2000. În cazul polonezei, din cele 35 de victorii succesive, 30 au fost fără set pierdut. Această perioadă de vis pentru Iga a început la data de 22 februarie. De atunci, ea câştigat trofeele la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma şi French Open. Primele trei victorii au fost pe hard, iar ultimele trei pe zgură. Triumful de acum, de la Paris, e al doilea pentru Swiatek la un Grand Slam, după victoria obţinută la French Open 2020.

„Iga e o maşinărie pe teren, ştie ce trebuie să facă în fiecare moment“, a fost verdictul dat de Chris Evert (67 de ani), cu 18 titluri de Grand Slam în palmares, pentru Eurosport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…