Szijjarto inaugurează memorialul coeziunii naţionale în nord-estul Ungariei, îi cheamă pe etnicii maghiari din Transilvania să voteze

Szijjarto inaugurează memorialul coeziunii naţionale în nord-estul Ungariei, îi cheamă pe etnicii maghiari din Transilvania să voteze

Peter Szijjarto, ministrul ungar de externe şi comerţului exterior, a inaugurat un memorial al coeziunii naţionale vineri la Mariapocs, în nord-estul Ungariei, informează MTI.

Adresându-se la ceremonie, el a spus că alegerile generale din 3 aprilie sunt "cruciale, nu doar o decizie între abordări sociale sau economice, dar şi o chestiune de securitate sau război".

Szijjarto a făcut apel la etnicii maghiari care trăiesc în Transilvania să voteze "pentru că stânga (ungară) încearcă să târască ţara în război şi trebuie să prevenim aceasta".

Dreapta din Ungaria a luptat mult pentru a da tuturor maghiarilor un rol în deciziile privind viitorul ţării, indiferent de locul lor de reşedinţă, a spus el. Între timp, "stângiştii au încercat să-i excludă pe maghiarii de peste graniţe din deciziile noastre comune", a mai declarat el.

Între timp, a mai spus Szijjarto, aproximativ 300.000 de documente de vot au fost trimise maghiarilor transilvăneni. El a mulţumit guvernului român pentru ajutorul acordat pentru alegeri.

Viceprim-ministrul României Kelemen Hunor a subliniat importanţa coeziunii transfrontaliere. "Schimbarea de paradigmă" în politica Ungariei pentru maghiarii de peste graniţe în ultimii 12 ani a întărit această coeziune, a spus el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...