Tânărul arestat pentru tentativă de asasinare a lui Donald Trump este cetățean britanic (procuror)

Tânărul arestat pentru tentativă de asasinare a lui Donald Trump este cetățean britanic (procuror)

Tânărul în vârstă de 19 ani arestat la sfârșitul săptămânii pentru că a încercat să îl omoare pe candidatul republican la alegerile prezidențiale americane, Donald Trump, cu prilejul unui miting la Las Vegas este un "cetățean britanic", a informat luni biroul procurorului, potrivit AFP.

Michael Steven Sandford a încercat sâmbătă să fure arma unui agent al Secret Service pentru a deschide focul asupra omului de afaceri într-un cazinou din Las Vegas (vestul SUA), a precizat Natalie Collins, purtătoare de cuvânt a biroului procurorului.

"Sandford a dezvăluit că a planificat să vină la Las Vegas cu scopul de a-l ucide pe Trump", se arată într-o plângere depusă luni la tribunalul federal din Nevada de un agent al Secret Service, serviciul de protecție a președintelui american și altor personalități, inclusiv a candidaților la alegerile prezidențiale.

Acuzatul a recunoscut că nu ar fi putut trage mai mult de unu sau două gloanțe și s-a arătat convins că ar fi fost împușcat de forțele de ordine în cursul tentativei, a precizat plângerea.

Michael Steven Sandford le-a mai spus anchetatorilor că a cumpărat bilet și pentru alt miting, la Pheonix, în Arizona (sud-vest), cu intenția de "a încerca din nou să îl ucidă pe (Donald) Trump" dacă planul său ar fi eșuat la Las Vegas.

Conform plângerii, Michael Steven Sandford s-a apropiat de un agent al Secret Service, Ameel Jacob, afirmând că vrea "să îi ceară un autograf lui Trump", după care "a încercat să intre în posesia armei acestuia".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată

5 Una dintre cele mai fascinante povești de viață ale unei femei din România, prima nepoată a Nababului