Țara condusă de MINCIUNĂ! Peremistul Constantin Buchet, noul președinte al CNSAS! Un vot de la PNL sau USR a fost decisiv!

Țara condusă de MINCIUNĂ! Peremistul Constantin Buchet, noul președinte al CNSAS! Un vot de la PNL sau USR a fost decisiv!

Constantin Buchet, propus de Guvernul Dăncilă şi fost reprezentant al partidului extremist România Mare în Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a fost ales marţi preşedinte al instituţiei, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Cel puţin un vot de la reprezentanţii PNL şi USR în Colegiul CNSAS a mers spre Buchet, dat fiind scorul final, dar nu e clar cine a votat propunerea făcută de guvern, potrivit surseloG4Media.ro

Deşi în Colegiul CNSAS exista posibilitatea unei majorităţi anti-PSD, în cele din urmă candidatul susţinut de Guvernul Dăncilă a fost ales preşedintele instituţiei.

Constantin Buchet demisionase în 2005 din colegiul CNSAS după ce dezinformase opinia publică, apărându-l pe Corneliu Vadim Tudor (şeful PRM) într-un scandal celebru în epocă. Astfel, după ce Academia Caţavencu a scris că Vadim i-a furnizat scriitorului Eugen Barbu fete minore, Buchet a dat un comunicat de presă în care a dezminţit informaţiile publicate de ziarişti. Colegiul CNSAS a verificat arhivele şi a descoperit că Academia Caţavencu relatase corect informaţiile din arhive. Buchet a demisionat la finalul scandalului.

Acum, el devine noul preşedinte al CNSAS, o instituţie care gestionează arhivele fostei Securităţi comuniste.

Vicepreşedintele instituţiei a devenit, tot prin vot, Valentin Blănariu (propus de PSD), iar secretarul instituţiei este Dinu Zamfirescu (PNL).

Din noul colegiu mai fac parte Mihai Adrian Cioflâncă, Cătălin Boris Precul, Cazimir Ionescu, Nicolae Vuvrea (toţi propuşi de PSD); Sulfina Barbu şi Dinu Zamfirescu (PNL), Germina Nagâţ (USR), Ladislau Antoniu Csendes (UDMR), Marius Oprea (ALDE), Florian Bichir (PMP), Alexandra Toader (Administraţia Prezidenţială).

Cazimir Ionescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Militar în iunie 2017 pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990.

Mandatul membrilor Colegiului CNSAS este de şase ani.

Citește articolul integral pe  G4Media.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”